19 / 04 / 2024

Dumankaya Flex Kurtköy ödül kazandı!

Dumankaya Flex Kurtköy ödül kazandı!

Eylül 2013'te teslim edilen Dumankaya Flex Kurtköy projesi, toplu taşıma duraklarına yürüme mesafesinde bulunması ve birçok sosyal donatı alanları sebebiyle ödül kazandı. Dumankaya Flex Kurtköy projesi 2013'te teslim edilmişti.



Eylül 2013'te teslim edilen Dumankaya Flex Kurtköy projesi, toplu taşıma duraklarına yürüme mesafesinde bulunması,bisiklet kullanımını desteklemek için bisiklet parkları ve duşlar oluşturulması, düşük emisyonlu araç kullanımını desteklemek için otoparklarda prestijli alanların düşük emisyonlu araçlar için ayrılması sebebiyle ödül kazandı.



1963'te 'Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak' misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu, Eyliil 2013'te teslim edilen Dumankaya Flex Kurtköy projesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) Gümüş sertifikasını almaya hak kazandı. Özellikle su kaynaklarından uzak. birinci dereceden tarım arazisi olmayan, koruma altına alınmış canlı türlerinin yaşamadığı, sel riski taşımayan bir sahada geliştirildiği için dikkat çeken projenin ödül almasında inşaat süresince sahada toprak kaybını, inşaat aktivitesinden kaynaklanan kirliliği önleyecek önlemlerin alınması da olumlu rol oynadı. 


Toplu taşıma duraklarına yürüme mesafesinde bulunması, bisiklet kullanımını desteklemek için bisiklet parkları ve duşlar oluşturulması, düşük emisyonlu araç kullanımını desteklemek için otoparklarda prestijli alanların düşük emisyonlu araçlar için ayrılması ve su tasarruflu armatürler kullanılarak bina genelinde yüzde 22 su tasarrufu sağlanması şirketi ödüle götüren uygulamalar oldu. Isı ve ses yalıtımıyla daha az maliyet, daha az karbon salınımı, yeşil çatı uygulamasıyla yağmur suyundan yararlanma, atık sisteminin yükünü hafifletme, bölge florasından oluşturulan yeşil katmanlarla oksijen üretimi ve sera etkisi oluşturan yansımaları en aza indirgeme gibi birçok konuda çevreye daha duyarlı bir yaşam alanı hedefleyerek geliştirilen projede, doğal ışıktan maksimum yararlanma imkanı ve ekonomi sağlayacak pek çok ekolojik çözüm sunulmuştu. Yüzde 22 de enerji verimliliği sunan projede ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinde ozonun delinmesine ve küresel ısınmaya sebep olan kloroflorokarbon bazlı soğutucu akışkanların kullanılmaması da dikkat çekiyordu. Daire kullanıcılarının kendi enerji ve su tüketimlerini izleyebildiği projede, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği alanlara her katta kâğıt, karton, metal, plastik ve cam için atık kutuları yerleştirilmiş durumda. Projede ihtiyaç duyulan malzemelerin yüzde 20'si ise geri dönüşümden sağlanıyor. 


YÜZDE 30 DAHA FAZLA TAZE HAVA!

Eylül 2013'te teslim edilen Dumankaya Flex Kurtköy, standartlarda belirtilen değerlerden yüzde 30 daha fazla taze hava alacak şekilde tasarlandı. İç mekân hava kalitesi artırılan projede, bina içinde sigara içilemiyor. Bina dışında ise hava alış ağızlarından en az 8 metre uzaklıkta sigara içilebiliyor. 


Daire içlerinde sızdırmazlık sağlanan projede, dairelerden koridorlara koku sızıntısı olmuyor. Klima santralleri şantiye esnasında toza ve pisliğe karşı korunan Dumankaya Flex Kurtköy'de bina kullanıcıları kendi aydınlatmalarını kontrol edebiliyor. 


Dumankaya İrısaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu sene ilk 9 ayda, 2013'e göre 250 adet daha az konut satmalarına rağmen geçen yıl 402 milyon lira olan ciroyu 475 milyon liraya çıkaracaklarını kaydetti. 


Zaman


Geri Dön