23 / 04 / 2024

Dumankaya Miks, Halkalı'da halka açık karma proje!

Dumankaya Miks, Halkalı'da halka açık karma proje!

Dumankaya Miks, Halkalı Atakent'te TEM'e en yakın konumdaki köşe parselde, yaklaşık 30 metre eğim içeren 30 dönümlük arazı içinde karma kullanımlı bir proje olarak hayata geçiriliyor...





Dumankaya Miks, Halkalı Atakent'te TEM'e en yakın konumdaki köşe parselde, yaklaşık 30 metre eğim içeren 30 dönümlük arazı içinde karma kullanımlı bir proje olarak hayata geçiriliyor. Düşey kuleler 23 ve 32 katta toplam 657 adet konul içerirken, 3 bağımsız kütle ve kuleleri de birbirine bağlayan bloklar yatay düzlemde 72 adet ticari birim ve 7 ofis birimi olarak tasarlanmış. Dumankaya Mtks, 270 milyon Türk Lirası yatırım ile bu yılın sonunda teslim ediliyor. 


Halkalı da halka açık karma proje 


Dumankaya İnşaat ve Emlak Konut GYO güvencesinde sürdürülen Dumankaya Miks, Halkalı bölgesinde sur duvarlan ardındaki kapalı site dokusunun hepsine hitap edecek, bölgeye mahalle atmosferini taşıyacak, farklı kotlarda farklı amaçlara hizmet veren avluları ile karma kullanımlı bir proje Halkalı bölgesi son iki yılda hızlı bir dönüşüm içinde. Ardı ardına devam eden projelerin hemen hepsi tamamlanmak üzere. 


Modern çizgileriyle yükselen binalar ile yakın geçmişe ait doku arasındaki farklar ortaya çıkmaya başladı bile. Bölgenin ortak Özelliği ise kent siteleri. Güvenlikli site duvarlarının ardında yeşili, suyu, kapalı ve açık sosyal alanları ile steril yaşamlar sunuluyor. Bu tarz güvenli ve kapalı yaşam alanlarına ihtiyaç olduğu gibi talep de var. Semtin mahalle kavramı içinde değerlendirilebilmesi kamusal alanlarıyla ile paralel gelişiyor. Dumankaya Miks bölgeye bu kamusal alanları kazandıracak karma kullanımlı kente açık bir proje. 


HASTANENİN YANINDA 


Proje 600 yataklı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında ve toplu konut projelerinin arasında yer alıyor. Arazinin tamamının kamuya açık olarak tasarlanmış olması, yatay yönde caddeler ve avlular çeperine yerleşen ticari ünitelerin yoğunluğu ve hastanenin varlığı, projede küçük daire tiplerinin tercih edilmesine neden olmuş. 168 adet stüdyo, 367 adet 1 + 1 ve 122 adet 2+1 daire tipleri, 23 ve 32 katlı kule katlarına dağıtılmış. 


Hastaneye komşu Sağlık Meydanı'na yoğun talep Dumankaya Miks, Halkalı Atakent'in TEM bağlantı yolu üzerinde ve TEM çıkışına yakın konumda, 600 yataklı devlet hastanesinin hemen yanında yer alıyor. Ana cadde üzerinden 30 metre eğimle devam eden arazinin hastane bağlantılı noktasında ise bir sağlık avlusu tasarlanmış. Özellikle eczane, tıbbi cihaz, la bora tu var gibi hizmetlere ayrılan bu meydana ilginin yoğun olduğu görülüyor. 


Küçük daire tipleri özellikle tercih edilmiş Tago Mimarlık imzasını taşıyan projenin hemen her köşesinde farklı perspektifler ve farklı yaşam alanları karşımıza çıkıyor. Konut kuleleri tünel kalıp, yatay bloklar konvansıyonel olarak inşa edilmiş. Güneybatıda göl doğuda ise Temapark, tam cephe şeffaf bırakılan kule konutlarının manzarasını oluşturuyor. 


Projenin en alt ve en üst kotuna yerleştirilmiş bu ticari birimler kent kotundaki canlılığı hem yaşatan hem bu canlılıktan beslenen yapıda ve yaya ilişkileri ile destekli. 2 kilometre yakınına ulaşan metro bu yıl tamamlanıyor. 


Esin Tümer/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön