20 / 04 / 2024

DuPont yapılar için alev geciktirici yalıtım örtüleri üretiyor!

DuPont yapılar için alev geciktirici yalıtım örtüleri üretiyor!

DuPont, yapı sektörü için geliştirdiği yeni özelliklere sahip patentli teknoloji ile yapıların korunması konusunda insan hayatını korumaya ve maddi hasarların azaltılmasına yönelik önemli bir adım daha attı. ..



DuPont, yapı sektörü için geliştirdiği yeni özelliklere sahip patentli teknoloji ile yapıların korunması konusunda insan hayatını korumaya ve maddi hasarların azaltılmasına yönelik önemli bir adım daha attı. 


DuPont  malzeme bilimi ve kimya alanlarında sahip olduğu birinci sınıf bilgi birikimini çevre dostu vizyonuyla birleştirerek geliştirdiği yeni buluşu DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ile nefes alan su yalıtım örtülerinin piyasaya rekabetçi bir fiyatla sunulmasına olanak veriyor. Yeni ürün, çatı ve duvarlar için uyumlu yüksek dereceli alev geciktirici seviyesi ile ayırdediliyor. 


DuPont™ Tyvek® ürünlerinin uzun dönem koruma, etkili buhar geçişi, etkili enerji kullanımı ve iç konfor gibi çok yönlü ve bilinen mevcut özelliklerine alev geciktirici performans özelliği de eklenerek geliştirilen yeni nefes alan su yalıtım örtüleri pazarda DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ticari markasıyla sunuluyor.  


DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ürününü seçmek, yapılar üzerindeki önemli olumlu etki ile birlikte çok gelişmiş bir teknolojiye yatırım yapmak anlamına gelmektedir 


DuPont Yapı Çözümleri, Türkiye, İsrail, Kafkas Ülkeleri ve Irak Bölge Müdürü Hanefi Küçük ürün ile ilgili olarak “DuPont, DuPont™ Tyvek® nefes alan su yalıtım örtülerinin koruma 

performansı ile   yapı portföyüne yeni bir boyut kazandırmıştır. Alevler DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ile karşılaşınca duruyor, azalıyor ve sonunda sönüyor. Suya ve rüzgara karşı yüksek korumaya sahip olan Tyvek® FireCurb™ zeminden dış kaplama arasında kalan her yerdeki alev yayılımını engelliyor. Bu yeni ürün apartman sakinleri ve itfaiyeciler için ciddi bir koruma sağlarken aynı zamanda yangından doğan zararı ve maddi hasarı en aza indirir” dedi. 


Klasik bir şekilde yalıtım malzemesinin dış kısmına uygulanan veya duvar yapı sisteminin içine entegre edilen ve kurulum süresince de koruma sağlayan DuPont™ Tyvek® FireCurb™ nefes alan su yalıtım örtüleri, binalar gibi uzun vadeli ve önemli yatırımların korunmasında mükemmel bir çözüm sunmaktadır. Su yalıtım örtüleri havalandırmalı yüzeylerde, yağmur koruma sistemi olan cephelerde (open rain screen cladding), ahşap iskeletlerde ve çatılarda kullanıma uygundur. 


Bir binanın yapı malzemelerinin yangın süresince gösterdiği davranışlar o binanın güvenlik performansını gösteren en önemli etkidir.  Bir çok ürün içerisinde daha az yanan malzemeler barındırır veya alev koruyucular maddenin tam ortasına veya kaplama yoluyla montajdan önce veya sonra yerleştirilir. Bu uygulamalar kontrolde tutulabilen küçük yangınları veya yavaş ilerleyen yangınları önlemede çok etkili olmakla beraber apartman sakinlerine kaçmak için daha fazla zaman kazandırmış olur ve böylece hayat kurtarır. Eskiden kullanılan pek çok etkili alev koruyucular halojen (özellikle klor ve/veya brom) içerir. Bu halojenler, madde yanmaya başlayınca diğer gazları tutar ve yangını söndürürken veya azaltırken oluşabilecek karışık reaksiyonları engeller. Diğer yandan eğer bir yangın alev koruyucu malzemenin içinde yaratılmışsa, halojenler serbest kalabilir ve herhangi bir buharda zehirlenmeye veya duman oluşumuna sebep olabilir, bu nedenle imalatçılar farklı alternatifler aramaktadır.


DuPont esnek alev koruyucu su yalıtım örtüleri ayrıca duman oluşumunu azaltır ve nefes alan su yalıtım örtüsü yandığında insanlar kolayca yanan binadan çıkabilirler

 

DuPont Yapı Çözümleri, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika teknik pazarlama uzmanı Carlo Weber “Esnek su yalıtım örtülerinin yeni serisi, herhangi bir halojen madde içermeyen DuPont™ Tyvek® FireCurb™ mükemmel bir alev koruyucu teknolojiye sahiptir. Bu yeni ürün serisinde, DuPont tescilli teknolojilerini, yapı endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmiş bir kombinasyon ile  yapı yalıtım örtülerinden bir aile yaratmak için kullanmıştır. 


Sadece tek bir kıvılcım bile büyük felaketlere yol açabilir. Bina yangınlarında, herhangi yanıcı bir madde varsa alevler kolayca kontrolden çıkabiliyor ve ortaya çıkan hasar hesaplanamıyor. Genelde ilk dört dakika yangını körükler. Ancak beş dakika sonra, yangın ortaya çıkar ve oda sıcaklığını hayatı tehlikeye atacak kadar yükseltir. Dokuz dakika boyunca, yangının yayılmasından dolayı ciddi bir tehlike doğar. Sıcaklığın 1000 dereceye veya daha fazlasına çıktığı yangınlarda ‘elektrik atlaması’ meydana gelebilir. Sonuç olarak, gelişmiş alev koruyucu yapı ürünlerinin geliştirilmesinin gerekli olduğu açıktır.”




Geri Dön