26 / 04 / 2024

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...



Avrupa Merkez Bankası (ECB), gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili bir açıklama paylaştı. ECB'nin paylaştığı verilerde, Euro Bölgesinde gayrimenkul kredi standartlarının 2019'un son çeyreğinde değişmediği belirtildi.

Hürriyet gazetesinden Deniz Kılınç'ın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesinde gayrimenkul kredi standartlarının beklentilere paralel olarak 2019'un son çeyreğinde değişmediğini, şirket kredi taleplerinin ise 2013'ün dördüncü çeyreğinden bu yana ilk kez düşüşe geçtiğini açıkladı.

ECB'nin banka borç anketinde tüketici kredileri ve hane halkı kredilerinin ise sıkılaşmaya devam ettiği duyuruldu. Şirket kredi taleplerindeki söz konusu düşüşün yanında konut kredileri, tüketici kredileri ve hane halklarına yapılan diğer kredi taleplerinin atışa geçtiği belirtilirken, söz konusu talep artışının düşük faiz oranlarından oluştuğu da vurgulandı.

Bankalar, yaptırımsal eylemlerin sermaye pozisyonlarındaki güçlü etkilerini koruduğuna dikkat çekerken, buna ek olarak ödenmeyen kredilerin ise ağırlıklı olarak risk algılaması ve riskten kaçınma kaynaklı olmak üzere, gayrimenkul ve tüketici kredi standartları üzerinde hafif sıkılaştırıcı etkisi olduğu vurgulandı.

Bankaların konut kredi faizleri düştü mü?

Faiz indirimi sonrasında konut kredisi oranları ne oldu?

 


Geri Dön