24 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Yapı, Rusya, Ortadoğu ve K.Afrika'ya yönelecek!

Eczacıbaşı Yapı, Rusya, Ortadoğu ve K.Afrika'ya yönelecek!

Eczacıbaşı Topluluğu Bilecik Bozüyük'te 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Vitra İnovasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, Avrupa'daki krize avantaj olarak bakılması gerektiğini ifade etti



İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, Avrupa'daki krize avantaj olarak bakılması gerektiğini ifade etti. Karamercan, Avrupa'da 2008'de başlayan ekonomik krizin uzun süreceğini, bununla yaşamayı öğrenmek gerektiğini söyledi. Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yaptığını belirten Karamercan, "Rotamızı Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya çevireceğiz. Biz de kriz olan yerlerdeki pazar paylarımızı artıracağız" dedi. Karamercan, "Türkiye bu krizde daha şanslı konumda. Hatta yükselen yıldız. Türkiye'nin ticaretinin yüzde 50'si Avrupa ülkeleri ile ama artık o pazarlardan bir gelişme beklemek yanlış olur. Kriz dönemi hem risk hem de fırsat yaratıyor" dedi. Açılışa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'da yaşanan karışıklıkların risk yanında fırsat da yarattığını söyledi. Ergün, Türkiye'nin etrafındaki sıcak gelişmeler sonrası cazip bir yatırım merkezi haline geldiğini belirtti.

'Yurtdışında şirket satın alabiliriz'

"Dünyada yaşanan kriz nedeniyle bazı firmaları uygun koşullarda satın alma fırsatı doğuyor. İnorganik büyüme için şirket satın alabiliriz" diye konuşan Erdal Karamercan, "Kuzey Irak ve İtalya'da yatırım fırsatı arıyoruz. Hindistan pazarına ise stratejik bir ortakla girdik. 2-3 yıl içinde bu ülkede de üretimi düşünüyoruz" dedi.

SABAH


Geri Dön