29 / 03 / 2024

Eczacıbaşı Yapı Vitra'yı devralıyor

Eczacıbaşı Yapı Vitra'yı devralıyor

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, topluluk bünyesinde yer alan Vitra Küvet'i birleşme yoluyla devralmaya karar verdi.



Eczacıbaşı Yapı tarafından cuma günü yapılan açıklamada, kuruluşun bugüne kadar faaliyet alanı içinde bulunmayan akrilik küvet ve duş tekneleri ürün grubunun faaliyet alanı içine dahil edilmesiyle sağlanacak sinerji ve tasarruflarla, şirketin bütünsel banyo konsepti konusundaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve pazar payının genişletilmesi amacıyla birleşme kararı alındığı belirtildi. Birleşmenin, şirketlerin Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili düzenlemelerine göre hazırlanan 31 Aralık 2008 tarihli bilançoları üzerinden ve Vitra Küvet'in 31 Aralık 2008 tarihli bilançosunun tüm aktif ve pasiflerinin bir bütün halinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'ne devrolunması suretiyle gerçekleşmesine karar verildiği bildirildi.

Kapasitesi yükselecek
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin, geçtiğimiz yıl lüks banyo mobilyaları pazarındaki Alman Burgbad'ın çoğunluk hisselerini satın aldığı ve bu alandaki ürün portföyünü genişlettiği vurgulandı. Eczacıbaşı Yapı, Alman Burgbad'ın yüzde 47,16 hissesini 33.4 milyon euro bedelle satın almış, daha sonra yaptığı çağrı sonrasında hisse oranını yüzde 88,92'ye çıkarmıştı. Eczacıbaşı Grubu ayrıca, Almanlar'nın 94 yıllık seramik kuruluşu Engers ve dünyanın en çok tanınan 260 yıllık seramik markası Villeroy&Boch'un karo bölümünü bünyesine katmıştı. Söz konusu birleşme ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin yıllık üretim kapasitesinin 5 milyon adet seramik sağlık gereci, 373 bin modül banyo mobilyası, 3 milyon adet armatür, 350 bin adet banyo küveti, 2.5 milyon adet banyo aksesuarı, 150 bin adet gömme rezervuar ve 550 bin adet klozet kapağından oluştuğu kaydedildi. Açıklamada, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin ürün portföyünün, Türkiye dahil 75 ülkede pazarlandığı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 2 binin üzerinde satış noktasında sergilendiğine de yer verildi.

Referans

Geri Dön