20 / 04 / 2024

Edirne Belediyesi projelerini Ankara'da anlattı!

Edirne Belediyesi projelerini Ankara'da anlattı!

Edirne Belediyesi'nin TCDB konusunda yaptığı Uygulama çalışmalarını aktarmak üzere, Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nahide Demir ve Belediye görevlisi Ayten Sünetçiler, Ankara'da Deneyim Paylaşım Atölyesi toplantısına katıldılar.



Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarını Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) Kapsamında BM Kadın Birimi ve Türk Belediyeler Birliği (TBB) tarafından 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi Çerçevesinde, Ankara'da Deneyim Paylaşım Atölyesi toplantısı düzenlendi. 



Ankara'da 14-15 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşen. Deneyim Paylaşım Atölyesi toplantısının amacı 2015-2019 yılı stratejik planın ve bütçenin onayından sonra TCDB uygulamalarının sonraki süreçte çalışmaları hakkında Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile deneyim paylaşımı yapılması ve gelecekte TCDB faaliyetlerine dair görüş alışverişinde bulunulması idi. Bu Atölye çalışmalarında Edirne'nin yanı sıra diğer pilot illerden (Eskişehir, Çanakkale, Gaziantep. Kocaeli,Kahramanmaraş, Kayseri, Erzincan, Aydm, Ordu ve Kastamonu) temsilciler katılırken; Edirne Belediyesinin TCDB konusunda yaptığı çalışmaları aktarmak üzere Birleşmiş Milletler Proje Sorumlusu Ayten SÜNETÇİLER ve Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nahide DEMİR katıldı. 



Edirne'den ayrıca Kadın STK'ları temsilen Şahide AĞAOĞLU (Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği). TCDB İzleme Grubunu temsilen Vildan YAZICI (Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi) katılarak çalışmaları aktardılar. Edirne Belediyesi'nin TCDB konusunda yaptığı Uygulama çalışmalarını aktarmak üzere Birleşmiş Milletler Proje sorumlusu Ayten SÜNETÇİLER ve Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nahide DEMİR, toplantı da Edirne Belediyesinin proje kapsamında gerçekleştirdiği TCDB uygulamalarını aktardıklarını belirttiler. 



Son Haber


Geri Dön