29 / 03 / 2024

Edirne Fırınlar Sırtı TOKİ Konutları'nın 6'sı satıldı!

Edirne Fırınlar Sırtı TOKİ Konutları'nın 6'sı satıldı!

TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl protokol kapsamında Edirne Belediyesi'ne devredilen Fırınlar Sırtı mevkiindeki 50 konut açık arttırma usulü ihaleye çıkarıldı. İhalede 50 daireden 6’sının satışı gerçekleştiği ifade edildi...




TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl protokol kapsamında Edirne Belediyesi'ne devredilen Fırınlar Sırtı mevkiindeki 50 konut açık arttırma usulü ihaleye çıkarıldı. İhalede 50 daireden 6’sının satışı gerçekleştiği ifade edilirken, Edirne Belediyesi tarafından iki hafta boyunca 44 dairenin daha ihale ile satışa sunulacağı kaydedildi.


Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu'nun makamında encümen huzurunda gerçekleştirilen satışta, fiyatları 55 ile 60 bin TL arasında değişen 50 daireden 6'sı sahibini buldu. 67,5 metrekare 2 + 1 ve balkonsuz daireler için alıcılar bin 800 lira teminat yatırdıktan sonra istedikleri daire için ihaleye girip satın aldı. Konut başına yüzde 1 faiz uygulandığı ihaleye 5 vatandaş katıldı ve 6 dairenin satışı yapıldı.


İhale sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gegeoğlu, satışların son olduğunu, bundan sonra fiyat indirimine gidilmeyeceğini ve iki hafta boyunca Salı ve Perşembe günleri Encümen toplantılarında satışların devam edeceğini kaydetti.


Gegeoğlu, "50 dairemiz var. Bugün 6 tanesinin satışını yaptık 44 tane dairemiz kaldı, bunların satışına 15 gün boyunca encümenimizde devam ediyoruz, her hafta Salı ve Perşembe günü saat 14.00'da encümenimiz var. Edirnelileri bekliyoruz çünkü bu son satışımız, bu encümenden sonra bir fiyat indirimi ikinci bir satış süreci şimdilik olmayacak" dedi.



Akit Haber


Geri Dön