25 / 04 / 2024

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi için evler yıkıldı!

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi için evler yıkıldı!

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında yol güzergahı üzerinde evlerin yıkımı gerçekleşti. Belediye emeklisi Süleyman Bulba evinin yıkımını anlattı.



Edirne Belediyesi’nin şehrin trafiğini rahatlatmak için yapmaya başladığı Güney Çevre Yolu Projesi çalışması kapsamında, yol güzergahı üzerinde evi bulunan Belediye emeklisi Süleyman Bulba evinin yıkılışını üzüntüyle izledi. Belediye yönetiminin evi için kendisine 34 bin lira teklif ettiğini, ancak kabul etmediğinden dolayı durumun mahkemeye taşındığını iddia eden Bulba, ‘’Yıllarca belediyeye hizmet ettim. 16 yıl boyunca Belediyenin kuyularında, tesisat işlerinde vs. gibi pek çok yerde çalıştım. 6 yıl kepçe operatörlüğü yaptım. O kepçe de geldi evimi yıktı’’ diyerek çaresizliğini anlattı.


Güney Çevre Yolu yapım çalışmaları kapsamında Talatpaşa Mahallesi Alemdar Sokak’taki evi Belediye ekipleri tarafında yıkılan Süleyman Bulba, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yardım çağrısında bulundu.


Kış ortasında evinin yıkılmasından dolayı mağduriyet yaşadığını belirten Bulba, ‘’Bir CHP’li olarak bu kişiler bana yardım etmeyecekse ben kimden yardım isteyeceğim. Diğer belediyeler kendi personeline yardım eder, ev yapar. Başka bir eve yerleşmeden, tapuyu ve satın alma parasını da vermeden evimi  yıktılar, sokakta kaldık’’ dedi.


138 metrekarelik 2 oda 1 salondan oluşan eviyle ilgili istimlâk bedeli konusunda mahkemenin devam ettiğini savunan Bulba, mahkeme sonuçlanmadan evinin yıkılmasına tepki gösterdi.


‘Eve 34 bin değer biçildi’


Yol yapım çalışması öncesi Edirne Belediyesi tarafından anlaşmaya çağrıldığını ifade eden Bulba süreci şöyle anlattı:


‘’34 bin TL maliyet verildi evime. Bizde 34 bin lirayla ne yapılır ki tek oda bile alınmaz o parayla. Mahkemelik olduk . Verilen parayı kabul etmedik. Baştan bize oturun burada dendi, ardından davalar devam ederken evimizi yıktılar. Bize 160 metrekarelik bir tapu vereceklerini söylediler, ancak verip vermeyecekleri belli değil. İki defa müracaat ettik tapuları verin diye. Encümen kararı olmasına rağmen para yok ve evi de yıktılar.  Gerekçesi ise belediye zarara giriyormuş. O zaman satmayın. Bana deselerdi ki tapu tahsis belgesini verirken ‘biz bu evi alamayız’ demeleri gerekiyordu.  İki sefer müracaat etmemize rağmen hem tapuyu vermiyor hem de parayı da vermiyor. Şimdi kiraya çıkıyoruz. Aldığım memur maaşı belli. Kiraya çıkmak zorunda kaldım. Yoksa bu kışta kıyamette evsiz ne yapabiliriz. Bir ton masraf yaptık. Aldığım tüm para da bu masraflara gitti. Yıllarca belediyeye hizmet ettim.16 yıl boyunca Belediyenin kuyularında, tesisat işlerinde vs. gibi pek çok yerde çalıştım. 6 yıl kepçe operatörlüğü yaptım. O kepçe de geldi benim evimi yıktı.’’


Gürkan’dan yardım istedi


Edirne Belediyesine yıllarca hizmet ettiğini ve karşılığında evinin yıkıldığını söyleyen Bulba Başkan Gürkan’dan yardım istediğini belirtti.


Zor günler geçirdiğini kaydeden Bulba, ‘’Yıllarca belediyeye hizmet etmiş biriyim. Bir CHP’li olarak bu kişiler bana yardım etmeyecekse ben kimden yardım isteyeceğim. Diğer belediyeler kendi personeline  yardım eder, ev yapar. Başka bir eve yerleşmeden tapuyu vermeden satın alma parasını da vermeden evim yıkıldı, sokakta kaldık. Mahkeme devam ediyor. Edirne Belediye Başkanına çağrıda bulunuyorum. Gelsin halimizi görsün. Emekli maaşımla kira, elektrik, su vs. ben nasıl geçimimi sağlayacağım. Evimiz varken kiraya çıktık. Memur maaşıyla geçinmeye çalışacağız’’ diye konuştu.


Evin yıkılmasından sonra arta kalan malzemeler ise Roman vatandaşlar tarafından geri dönüşüme satılmak üzere toplandı.



Edirne Yenigün


Geri Dön