26 / 04 / 2024

Edirne'ye 15 bin kişilik stadyum yapılıyor!

Edirne'ye 15 bin kişilik stadyum yapılıyor!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne'ye FIFA normlarına göre 15 bin kişilik stadyum yapılıyor. Yabancı maçların oynanması olasılığı da söz konusu" dedi. Stadyum ihalesinin önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor...



Sedefçi, Edirne Belediyesi meclis salonunda yaklaşık 42 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşu ve derneklerin, toplumun gelişimine olan katkısına değinen Sedefçi, TOKİ'nin Trakya Tarımsal Araştırma mevkisi civarındaki alana inşaat yapma yetkisini aldığını belirtti.


TOKİ'nin inşaatları yaptığını, kendilerinin de yapılacak stadyuma salon yapılmasına olanak sağladıklarını belirten Sedefçi, şöyle devam etti:


"Şu an stadyum ve kapalı salon inşaatı için her şey tamamlandı. Projeleri hazırlanmış vaziyette, seneye ihalesi yapılacak. Edirne'ye FIFA normlarına göre 15 bin kişilik stadyum yapılıyor. Yabancı maçların oynanması olasılığı da söz konusu. Yanında kapalı salonumuz, olimpik yüzme havuzu, tenis kortları olacak. Edirne'mizin gençlerine sporcularına ve spora gönül verenlere bir kompleks hediye ediyoruz. Ben bu konuda etkili değilim ama belediye başkanı olarak emek verdim, uğraştım. Vali bey ve il spor müdürümüz katkı yaptı. Bu işi beraberce başardık. Edirne, güzel bir tesise kavuşacak."


AA


Geri Dön