28 / 03 / 2024

Efes ve Şirince'de yeni imar planları kabul edildi!

Efes ve Şirince'de yeni imar planları kabul edildi!

Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde İZBAN, Şirince ve Efes Koruma Amaçlı İmar Planları konuları yer aldı.



Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Deppo Efes, mezarlık alanı, İZBAN, Şirince ve Efes Koruma Amaçlı İmar Planları'nın  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmesi konularının yer aldığı meclis toplantısında, ayrıca Selçuk için önemli projelerin çalışmaları hakkında bilgi verildi.


EFES VE ŞİRİNCE İMAR PLANLARI

Eylül Ayı Meclisi'nde alınan en önemli kararlardan biri de Efes Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yapılan değişikliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verilmesi oldu. Başkan Bakıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Efes Koruma Amaçlı İmar Planı daha önce hazırlandı, onaylandı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildi burada da onaylanarak Koruma Kuruluna gitti. Daha sonra Selçuk'a davet edilen Koruma Kurulu, burada planlar üzerinde yapılan çalışmalarını sonuçlandırdı. Plan notlarında yapılan değişiklikler mecliste görüşülüp daha sonra İBB Meclisi'ne gönderilecek, oradan da kurula gönderilerek kesinleşmiş olacak" diyerek süreci özetledi. Efes 1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.


ŞİRİNCE PLANI DA KABUL EDİLDİ

2007 yılında İl Özel İdaresi tarafından kabul edilmesine rağmen uygulanamayan Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonunun da görüşüldüğü toplantıda, meclis üyeleri tarafından uygun bulunarak İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca değerlendirilmesi amacıyla meclis kararı alınmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.


BAŞKAN BAKICI'DAN İZBAN MÜJDESİ

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı meclis toplantısında çeşitli müjdeler de verdi. Meclis toplantısında İZBAN İle ilgili de bir müjde veren Başkan Bakıcı, duran ihale sürecinin yapılan görüşmelerle tekrar başladığını belirterek; önümüzdeki yıl Haziran ayına kadar İZBAN Hattı'nın tamamlanacağını müjdeledi. Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi ile ilgili olarak da Doğal ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüyle görüştüklerini belirten Başkan Bakıcı, "Meryem Ana'dan istifade eden kişi sayısını arttıracağız. Hem ülkemizde, hem de dünyada ses getirecek önemli bir projeye imza atacağız. Böylesine bir çalışmayı yakından takip eden, destek veren Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Yeni Asır 




Geri Dön