25 / 04 / 2024

Ege- Koop'un yatırım hacmi 1.5 milyar dolara ulaştı!

Ege- Koop'un yatırım hacmi 1.5 milyar dolara ulaştı!

Çeyrek asırdır gerçekleştirdiği konut projeleri ile İzmir'in planlı kentleşmesine büyük katkı sağlayan Ege-Koop, 1.5 milyar dolara ulaşan yatırım hacmiyle proje üretmeye devam ediyor



Tüprag Metal Madencilik, Avrupa'nın en büyük altın madeni Uşak Kışladağ'da 15 yılda 107 ton altın çıkarmayı hedefliyor. Şirket, 145 milyon dolarlık yatırım tutarı bulunan izmir Efemçukuru projesini de gerekli izinlerin ardından devreye almayı planlıyor. Müdür Mehmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı en büyük ilk 500 firma içerisinde 2007'de 425'inci sıradayken 2008'de 250'nci, 2009'da ise 137'nci sıraya yükseldiklerini anlattı. Şirketin bin kişiyi istihdam ettiğini ifade eden Yılmaz, bu sayının Efemçukuru projesiyle bin 500'e yükseleceğini kaydetti. Kışladağ madenine 220 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getiren Yılmaz, burada 2006'dan bu yana 22 ton altın ürettiklerini aktardı. Yılmaz, sosyal sorumluluk projeleri için 6 milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını vurguladı.

25 bin konut yaptılar şimdi Ege'ye açılıyorlar

Çeyrek asırdır gerçekleştirdiği konut projeleri ile İzmir'in planlı kentleşmesine büyük katkı sağlayan Ege-Koop, 1.5 milyar dolara ulaşan yatırım hacmiyle proje üretmeye devam ediyor.

İzmir sınırları içerisinde Çiğli'de Egekent-1, Menemen Ulukent'te Egekent 2, Buca'da Egekent 3, Ayrancılar'da Egekent 4, Menemen Seyrek'te Villakent, Güzelbahçe'de Güzelbahçe Evleri, Karşıyaka'da Körfez Evleri, Torbalı'da Ege-Koop AVM'yi kuran

Ege-Koop, yakın zamanda Karşıyaka'da 25. Yıl Konutları ve prestij projesi Urla-Güzelbahçe'de Dört Mevsim Konaklan'nı da sahiplerine teslim edecek. 100 bin kişinin oturduğu 25 bin konut yapan Genel Başkan Hüseyin Aslan, "Ege-Koop; Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli ve Afyon'da modern kentler oluşturmak için örgütlenme girişimlerine başlayacak. Birikimini Ege'ye taşıyacak" dedi.
Pelin GÜNEŞ / Habertürk


Geri Dön