26 / 04 / 2024

Ege Seramik İzmir'de yeni tesis açtı!

Ege Seramik İzmir'de yeni tesis açtı!

Ege Seramik, Türkiye’nin ilk çevreye duyarlı ve doğalgaz tüketimini azaltan üretim tesislerinin açılış törenini, şirketinin resmi kuruluşunun 43. yıldönümüne denk gelen İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül’de gerçekleştirdi.



İzmir Kemalpaşa’daki tesiste yapılan açılış törenine İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Polat, İbrahim Polat Holding CEO'su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir, Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Zıhnalı, Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Çim-Se İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, Ege Seramik yetkili satıcıları, Ege Seramik çalışanları, basın mensupları ve birçok davetli katıldı.


Maliyet değeri yaklaşık 46.500.000 TL olan yeni tesisler 6 ay gibi kısa bir sürede,  40’tan fazla yabancı uzman eşliğinde, Ege Seramik çalışanlarının üç vardiya kesintisiz özverili çalışmalarıyla tamamlandı.


Son teknoloji yatırımlar yapıyoruz

Törende ilk olarak Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller söz alarak hedeflerinin Ege Seramik markasını daha da ileri noktalara taşımak olduğunun altını çizdi. Genel Müdür Yedigüller, ''Kapasite olarak büyümek yerine modernizasyon yatırımları ile ticari büyüme hedefliyoruz. Yani gelişen pazarın beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olan ürün gruplarını tespit ederek bu alandaki yatırımlarımıza sürekli olarak devam ediyoruz. Yeni kurulan tesislerimizde 64 bin kilo newton basınç gücüne sahip seramik şekillendirme presleri ve 145 metre uzunluğunda Türkiye'nin ilk eko seramik pişirme fırınını, insansız forklift robotları, otomatik paketleme makinaları, palet istifleme robotları, şekillendirme sonrası granül boyama tesislerini palet örtme ve çemberleme hatları devreye girmiştir. Dünyanın son dijital teknolojisini kullanan yeni dekor tesisimizi de devreye alıyoruz. Yeni kurulan dev tesisler, 6 ay gibi kısa bir sürede 3 vardiyalı kesintisiz özverili çalışma ile tamamlanmıştır. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda en büyük hedefimiz; hammaddenin fabrikamıza girişinden, tüketicilere Ege Seramik ürünü olarak kullanılmasına kadar geçen tüm süreçlerde birlikte hareket ettiğimiz iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza değer katmaktır.’’ şeklinde konuştu. 


Ege Seramiğin Türkiye’nin bilinir 100 markasından biri olması bizi onurlandırdı

Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller’in ardından konuşmasını gerçekleştiren İbrahim Polat Holding CEO'su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir, sözlerine Türkiye’de son günlerde yaşanan acı olaylar nedeniyle bu mutlu günde üzüntü yaşadıklarını belirterek başladı. Ardından Polat holding ve Ege Seramik hakkında bilgiler veren İbrahim Polat Holding CEO’su  ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Baran Demir, ‘’Ege Seramiğin başarı öyküsünü hep birlikte yaşıyoruz, birlikte yaratıyoruz. Özellikle 2008 yılından beri ciddi bir atılım içindeyiz. Bir yandan fabrikalarımızı yeniledik, bir yandan borçlarımızı ödedik, bir yandan da halka açık şirket olmanın gereği ve büyük özelliklerinden birisi olan yatırımcılara temettü ödeme konusunda da gayet düzenli temettü ödeyen bir şirket olduk.  Sermayedarlarımız, ortaklarımız memnuniyetlerini dile getirmektedir. Ege seramik sektörde adeta bir akademi gibi olmuştur. Buradan yetişen birçok arkadaşımız, Türkiye’de birçok fabrikada yönetici düzeyinde görev yapmaktadırlar.” dedi. 


Şirketin Ege Bölgesi vergi rekortmenliği ve ihracat rekortmenliği başarılarına değinen CEO Demir, Konuşmasının diğer bölümlerinde, İbrahim Polat Holding’in inşaat, sanayi ve turizm alanlarında yatırımlarına değindi. Bütün bu gelişmeler sırasında, hiçbir zaman macera peşinde olmadıklarını,  agresif büyüme yerine düzenli ve sürekli büyümeyi tercih ettiklerini belirten Demir,  bu başarılı grafiğin arkasında başta sermayedar İbrahim Polat ve ailesinin ve bu üretimi satan bayiler ve katkı sağlayan tedarikçilerin de önemini vurguladı. 


Bu tesis İzmir’imiz için gurur kaynağıdır

Çim-Se İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım ise her alanda ülkemizin bağımsız olabilmesi için çalışacağız, üreteceğiz ve büyüteceğiz. Biz Türkiye Çim-Se sendikası olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Yapılan her iyi işin de gönüllü destekçisiyiz. Sektörümüzün öncülerinden olan Ege Seramik bugün kendi gelişmesini sürdürmekte ve çıtayı biraz daha yükseltmektedir. Ülkemize ve sektörümüze kazandırılan bu tesis ülkemiz için yeni bir değer, milletimiz için yeni bir istihdam, Polat Holding İzmir'imiz içinse yeni bir gurur kaynağıdır diye konuştu.


Beni birinci amacım, çalışanlarımız için huzurlu çalışma ortamı yaratmaktır 

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat soğuk algınlığı nedeniyle açılış törenine katılamazken, Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Zıhnalı, İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat'ın mesajını okudu. Mesajında 65 yıl aşkın zamandır iş hayatı içerisinde olduğunu belirten Başkan Polat, bu zaman zarfında özellikle teknolojik gelişmelerin yansımasıyla iş dünyasında büyük değişimler olduğunu,  25-30 yıl önce telefonla bir yerden bir yere bağlanmak için santral operatörlerini ihtiyaç varken günümüzde neredeyse tüm işler elektronik ortamda yapılır hale geldiğini söyledi. Değişim ve gelişen pazarları dikkate olarak günümüz teknolojisi uygun bir eseri meydana getirme kararı aldıklarını vurgusu yapan Başkan Polat, mesajında  “Şimdi aldığımız kararın sonucun da oluşan eserimizin açılışını yapmak mutluğuna erdik. Ben şahsen bu açılışı yapmaktan dolayı duyduğum büyük mutluluğu sizler ile paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Bu yatırımlar gurumuzun yanında memleketimizde menfaatinde olan eserlerdir. Biliyorum ki tüm yapılanların arkasında değişmeyen tek şey var; insan olgusudur. Teknoloji yaratan, geliştiren, ileri götürecek olan ve kullanan insandır, çalışandır dolayısıyla benim birinci amacım çalışanlarımız için huzurlu çalışma ortamı yaratmaktır” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından yenilenen üretim tesisinin açılışını gerçekleştirmek için alana geçen katılımcılar ve fabrika işçileri burada açılış kurdelesini kesti. Ardından yenilenen tesis üretim alanını gezerek seramik pişiriminde fırın içi doğalgaz tüketimini azaltarak,  çevre korunmasına katkıda bulunan yeni tesisi, Granül Hazırlama tesisini ve çevreye duyarlı paketleme makinelerini yakından incelediler. İncelemelerin Ardından ise Polat Holding Başkan vekili Murat Polat, Sendika Başkanı Zekeriye Nazlım, üst düzey yöneticiler tesislerin yemekhanesinde işçiler ve çalışanlarla birlikte yemek yerken, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, telekonferans yöntemi ile bağlanarak duygularını dile getirdi. Yemek sonrası gerçekleşen ödül töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından katılımcılar, fabrikanın diğer bölümlerini gezmek üzere alandan ayrıldı.


Ege Seramik’ten Türkiye’nin ilk EKO fırını.

Üretim kapasite artışına gidilmeden yapılan modernizasyon ve yenileme yatırımlarıyla, 2 adet 64.000 kN baskı gücüne sahip seramik şekillendirme presleri ve 145 metre uzunluğunda Türkiye’nin ilk EKO seramik pişirme fırını, 2 adet TGV (insansız forklift robotları), otomatik paketleme makineleri, palet istifleme robotları, şekillendirme sonrası granül boyama tesisi, palet örtme ve çemberleme hatları devreye girmiştir.  Ege Seramik’in mevcut olan toplam üretim kapasitesini artırmadan yapılan söz konusu yenileme yatırımı  üç ana başlıklı altında toplanmaktadır: 


Üretim hattında yapılan yenilemeler ile;

 Türkiye’de ilk defa kullanılan ECO Fırın ile 60x120 ve 80x80 gibi büyük ebatlı ürünleri üretme kapasitemiz 3 milyon m2 artırılmıştır.

Türk markasıyla ilk dijital baskılı seramik üreticisi olan Ege Seramik, son model dijital teknolojisi baskı makinelerinin kullanıldığı yeni dekor tesisini de  devreye almıştır.

Masse hazırlama alanının yenilenmesiyle de;

Masse üretimindeki verimin artırılması için değirmen ve püskürtmeli kurutucuların bulunduğu masse hazırlama alanı Seramik kaplama sektöründeki son teknolojiyle yenilenmiştir.

Ege Seramik’teki çamur üretme kapasitesi günde 450 tondan 800 tona çıkarılmıştır.  

Yenilenen püskürtmeli kurutucu ile Ege Seramik’teki granül üretme kapasitesi günde 600 tondan  1000 tona yükseltilmiştir.   

Ege Seramik’in çevre korunmasına  olan duyarlılığının bir sonucu olarak,  yenilenen masse hazırlama tesisi,  tam otomasyon ve sürekli çalışma düzeniyle enerjiden tasarruf etmektedir.  

Ambalajlama yatırımı ile;

Yeni kurulan otomatik paketleme makineleri, kullanılan oluklu mukavva kutularındaki kağıt sarfiyatının azaltılarak ambalaj maliyetinin düşmesi sağlanacaktır. 

Yeni gelen palet istifleme robotları ile manuel paketleme işçiliği azalmış, paketleme kalitesi artırılmış olacaktır. 

Yeni kurulan palet çemberleme ve palet örtme hatları, paketleme işçilik ve malzeme maliyetini azaltacak, paketleme kalitesini arttıracaktır. 


Tüm bu yatırımların çevreye duyarlı ve doğalgaz tüketimini azaltan ve verimi artıran özellikleri bulunmaktadır.




Geri Dön