19 / 04 / 2024

Ege Yapı, BatıŞehir'i anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Ege Yapı, BatıŞehir'i anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Ege Yapı, BatıŞehir projesini görücüye çıkardı. Batışehir projesi için düzenlenen basın lansmanında yapılan açıklamalar, www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından kaydedildi...



BatıŞehir lansmanını izlemek için tıklayın!

Emlak Konut GYO, Emlak Pazarlama Proje İnşaat ve Egeyapı Group işbirliğinde TEM Otoyoluna cepheli Avrupanın en büyük karma inşaat projelerinden Batışehirde 1020 konuttan oluşan birinci etabın yüzde 70i lansmandan önce satılırken 903 konutlu ikinci etapta yapılan toplantı ile satışa çıktı.

Satış ofisinin kurulmasıyla birlikte tüketicilerden olağanüstü bir talep aldıklarını dile getiren Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu etabı da kısa süre içinde yeni sahipleri buluşturacaklarını ifade etti.

Yatırım maliyeti 700 milyon liraya mal olan Batışehir isimli projede konut, rezidans, eğitim kurumları, ticari üniteler, eğitim alanları, yeşil alanlar ve oteller gibi bir kenti oluşturan tüm unsurların yer alacağı bir merkez kurduklarını dile getiren Kabadayı, Bakırköy Bağcılar metro hattına yürüme mesafesinde 165 bin metrekare arsa üzerine 818 bin metrekare inşaat alanında bir kent kuruyoruz. Tamamının üç yıl içinde bitmesini planladığımız projede 3 bin 123 konut yer alacak. Her biri ayrı tasarım gerektiren bir mimari anlayışla gerçekleştirdiğimiz proje yeşile ve doğaya uyumlu olacak. Sadece yeşil alana 100 bin metrekare ayırdık. İnsanların her türlü ihtiyacını karşılayan projede satışa 2 bin 300 lira seviyesinden başladık. Şu anda 2 bin 450 lira ile 2 bin 500 lira civarında seyrediyoruz. Son konutu satana kadar metrekare fiyatını 5 bin lira civarına kadar yükseleceğini bekliyoruz. 1+0dan 4.5+1e kadar 14 tipte konut üreterek her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz dedi.

13 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

Projenin mimarisini altına imzasını atan Bünyamin Dermanda projeyi 7si yabancı 6sı yerli olmak üzere 13 proje arasından sıyrılarak kendilerini kazandığını söyledi. 800 bin metrekarelik bir inşaat alanını bir noktada kendilerini test etmek için aldıklarını ve tasarladıklarını kaydeden Derman, Birbirini tekrar etmeyen, üzerinde bulunduğu otobandan geçen insanların Türkiye hakkındaki kanaatlerini batılı standartlara taşıyan bir proje çizdik. Bu yaklaşım, ufukta Karadenizin dağları ile ilişki kuracak diye konuştu.

9 PROJEDE SATIŞA ÇIKIYORLAR

Projenin arsa sahibi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurumda İstanbul ve diğer iller olmak üzere Türkiyenin bir çok noktasında projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. İstanbulda Ataşehir, Ataşehir Finans Merkezi, Maslak, Şişli, Bahçeşehir ve Tuzla olmak üzere 9 noktada proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, 13 bin 61 bağımsız bölümde 1 milyon 300 bin metrekare inşaat yapıyoruz. Bu projelerin yatırım değeri 6 milyar 55 milyon lira. Bundan Emlak Konut GYOnun alacağı arsa payı 2 milyar 55 milyon lira. Proje ortaklarımız işlerini iyi yaptıkları için taahhüt edilenin üzerinde bir gelir bekliyoruz. Bizim hesaplarımız bu rakamın 1 milyar lira olacağı yönünde diye konuştu.

Batışehir projesinin gerçekleştiği arsa hakkında da kısa bir açıklama yapan Kurum, Burada 165 bin metrekare arsanın ihalesini gerçekleştirdik. 818 bin metrekare inşaat yapılacak. Egeyapı Group ve EPP 1 milyar 325 milyon lira yatırım yapacak. Buradan bize 424 milyon lira ödeme yapacaklar. Yine bu projede de söz verilenden fazla bir gelir bekliyoruz diyerek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı / Emlakkulisi.com


Geri Dön