28 / 03 / 2024

Eğirdir gölü çevresindeki plana aykırı yapılar yıkılacak

Eğirdir gölü çevresindeki plana aykırı yapılar yıkılacak

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Gölü çevresindeki mevcut yapıların yıkılıp yıkılmayacağına yerleşik alan imar planının ardından karar verileceğini bildirdi



Vali Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret ederek, Eğirdir Gölü'ndeki kaçak yapılaşmayla ilgili sorunları masaya yatırdıklarını söyledi. Görüşmelerinde Bakan Eroğlu'nun kendilerine tam destek verdiğini ve bundan sonraki çalışmaların bakanlıkla koordinasyon içinde sürdürüleceğini kaydeden Öner, Ankara'da ilgili genel müdürlüklerle de toplantıya yaptıklarını dile getirdi.

Öner, "Daha önce birbirinden kopuk ve habersiz yürütülen çalışmalar, bundan böyle tam bir koordinasyon halinde yapılacak. Bakanımızın direktifleri doğrultusunda koruma ve kullanma dengesi gözetiliyor" dedi. Eğirdir Belediyesinin kanalizasyon sisteminin de çökmüş durumda olduğunu ifade eden Öner, bu sistemin güçlendirilmesi yönünde gerekli talimatın verildiğini söyledi. Öner, bu çalışmaların Eğirdir'in ve Isparta'nın yararına olacağını bildirdi. Vali Ali Haydar Öner, Eğirdir Gölü kıyısında kaçak olduğu belirlenen yapıların yıkımının da belli bir süre askıya alındığını hatırlattı. Bölgede yaşayan insanların ciddi sıkıntıları olduğunu ifade eden Vali Öner, şöyle devam etti: "Orada herşeyi yasaklamışız, hiçbir çözüm getirmiyoruz. Doğru çözümler peşindeyiz. Yıkım kararının yerleşim imar planı çalışmasından sonra uygulanması söz konusu. Mevcut yapılar yerleşik alan imar planında aykırılık teşkil etmiyorsa yeni bir değerlendirme yapılacak, plana aykırı ise yıkım kararı uygulanacak." (AA)

 


Geri Dön