24 / 04 / 2024

Eğlence merkezi Halkalı'nın değerini ikiye katlayacak!

Eğlence merkezi Halkalı'nın değerini ikiye katlayacak!

Halkalı'daki Temapark, bölge ülkelerinin de Disneyland'ı olacak. Serdar İnan "Balkanlar, Karkaslar, Ortadoğu, Orta Asya'dan buraya gelecekler, bölgenin değeri katlanacak" dedi  



İhalesini Mesa Mesken- Kantur Akdaş İş ortaklığının kazandığı Halkalı'daki Temapark projesi, Türkiye'nin Disneyland'ı olarak tarihe geçecek. Projedeki eğlence merkezini Amerikalı Six Flags şirketinin Türkiye distribitörü olan inanlar inşaat yapacak, İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Mesa ile ön anlaşma yaptıkları eğlence merkezinin 450 dönümde yapılacağını ve buranın sadece Türkiye değil, çevre ülkelerindeki insanları da çeken bir cazibe merkezi olacağım açıkladı. Temapark'a yılda 23 milyon ziyaretçi bekle niyor. Konut, AVM; fuar alanı ve Temapark'tan oluşan projede inşaatına başlanacak ilk alan Temapark olacak.

İnan "İstanbul'a ilk eğlence merkezini kazandıracağız. Aynı zamanda Avrupa'da da çok önemli birkaç merkez arasında yer alacak. Bal-kanlar, Karkaslar, Ortadoğu, Orta Asya'dan eğlenmek için buraya gelecekler" dedi. Yapımına yıl sonunda başlanması beklenen ve projelendirme çalışmaları süren merkezle ilgili olarak İnan şunları söyledi:

"Birebir ABD'deki modeli buraya getirmek niyetinde değiliz, bunu Türk lisanına çevirmek gerek. Türkiye'nin ihtiyaç ve zevkine, kullanışına uygun hale getireceğiz, Amerika'dan aynı şeyi alıp da Türkiye'ye uygularsanız doğru olmayabilir. Ön anlaşmayı yaptık. Proje hazırlandıktan sonra yapım ve işletmesini üstleneceğiz"

Ulaşım sorunu kalmıyor
Six Flags şirketi, başta Texas, San Francisco, Los Angeles, New York ve Mexico City'de dünyanın en büyük temalı eğlence parklarına sahip. Halkalı Atakent'teki doğa ve eğlence parkının, Mesa-Kantur-Akdaş'ın yapacağı 1500 dönümlük büyük bir projenin parçası olduğunu hatırlatan İnan " Girişim grubu Halkalıya çarşı, öteler, fuar merkezinin de olacağı büyük bir kompleks yapacak. Bir bütün halinde bu proje Halkalıya önemli bir değer katacak. Zaten Metro geliyor, ulaşım sorunu kalmıyor. Havaalanına giden Metro ağı bu bölgeye kadar uzatılıyor." dedi.

Bugün/Selma Şenol


Geri Dön