26 / 04 / 2024

Ekmas Yapı İzmir ve Manisa'da projelere devam edecek!

Ekmas Yapı İzmir ve Manisa'da projelere devam edecek!

Ekmas Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Ekmas Mavişehir'in ardından İzmir ve Manisa'da konut ve ticari alanlara yönelik projelere devam edeceklerini söylüyor.



İzmir’de yaklaşık 30 yıldır sanayi alanında faaliyet gösteren Ekmekçioğlu ailesi Ekmas Yapı ile gayrimenkul sektörüne iddialı bir giriş yaptı. 7 yıldır inşaat sektöründe ağırlıklı sanayi tesisleri üreten Ekmas Yapı, son dönemde odağını konut projelerine kaydırdı. Üzerinde ince ince düşünülen projeler ortaya çıkarmaya başladıklarını dile getiren Ekmas Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, “Şu anda da en prestijli projemiz olarak kabul ettiğimiz Ekmas Mavişehir için çalışıyoruz” diyor. EKMAS Mavişehir’in 51 dairelik butik bir proje olduğuna dikkat çeken Özgür Ekmekçioğlu, markaya değer katacak, inandıkları projelere yatırım çalışmalarının devam edeceği mesajını verdi. Capital, Özgür Ekmekçioğlu ile Ekmas Yapı’nın dünü, bugünü ve yarını konuştu….

Firmanızın kuruluş hikayesini paylaşır mısınız? Bugüne kadar hayata geçirdiğiniz proje ve yatırımlar neler?
Ekmekçioğlu ailesi 30 yıldır sanayi işiyle uğraşıyor. Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en önemli yangın güvenlik sistemleri ve yangın söndürme sistemleri alanında A Yangın Güvenlik Sistemleri San. Tic. A.Ş olarak hizmet veriyoruz. Yangın güvenlik sistemleri üzerine A’dan Z’ye üretim yapan, AR-GE çalışmalarıyla Türkiye ve dış ülkelerdeki endüstriyel tesislerin, enerji merkezleri, konut, ofis, eğitim kurumlan, ulaşım, hastane, askeri tesisler, AVM’ler ve otellerin proje ve uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Bu sektörde Türkiye’nin en kapsamlı yangın söndürme ve güvenlik ekipmanları üreten tek firmasıyız.

2 yıldır otomotiv sektöründe de yer edindik. Eğem Opel markasını şirket bünyemize kattık. 7 senedir de inşaat sektörünün içerisindeyiz. Öncesinde gayrimenkul yatırım işleri yapıyorduk, inşaat sektöründe daha çok sanayi tesis alanları üretiyorduk. Son dönemde konut projelerine odaklandık ve üzerinde ince ince düşünülmüş projeler ortaya çıkarmaya başladık. Şu anda da en prestijli projemiz olarak kabul ettiğimiz Ekmas Mavişehir projesine devam ediyoruz.

Şu an devam eden Ekmas Mavişehir projesi ne aşamada? Konut sayısı, sosyal donatılar, yatırım tutarı ve teslim süresi hakkında bilgi verir misiniz?
Ekmas Mavişehir projesi, temelden itibaren tek bloktan oluşan ama birbirine bağlı 11,14 ve 17 katlı 3 ayrı blok izleniminde bir proje olacak. Ekmas Mavişehir projesini, sanki kendimiz yaşayacakmışız gibi her detayını düşünerek oluşturduk. Projeyi detaylı incelediğinizde demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Burada oturacak kişileri gerçekten ayrıcalıklı bir yaşam bekliyor. Ekmas Mavişehir projesi butik bir proje. Toplamda 51 daireden oluşuyor. 12 adet 1+1 Dubleks, 24 adet 2+1, 5 adet 3+1 ve 10 adet 4+1 dair seçeneği sunuyoruz. 11 katlı bölüm tamamen 4+1 dairelerden, 14 katlı ve 17 katlı bölüm 1+1 dubleks, 2+1 ve 3+1 dairelerden deprem ve yangın yönetmeliğine uygun oluşturuldu. Projemiz kiralama hızı bakımından yatırım avantajı yüksek konumda. Eğitim kurumlarına, AVM’lere, süpermarketlere, restoranlara, eğlence mekanlarına, güzellik merkezlerine yürüme mesafesindeyiz. Zaten Ekmas Mavişehir’de yaşayan herkes sosyal alanlar, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, sinema salonu, sauna, spor salonu ve çeşitli aktiviteler barındıran oyun odası gibi avantajları bu projede bulacak. Buna ek olarak dükkanların üstünde, sosyal alanların olduğu alanda, oturma alanlarının bulunduğu peyzaj alanı mevcut.

Zemin katta bulunan dükkanlarda, projenin lokasyonu ve prestijine bağlı olarak global kurumsal firmalar yer almak istiyorlar ve bu firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. -1 ve -2’nci katlarda kapalı otopark, sığmak ve dükkan depolan bulunuyor.

2018 hem firmanız hem de sektörünüz açısından nasıl bir yıl oldu? 2019'dan beklenti ve hedeflerinizden söz edebilir misiniz?
Önümüzdeki dönemde gayrimenkul alımına ve yatırımına yönelik birçok dev projenin tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağı öngörülüyor. 2018 yılı firmamız için yatırım faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Hali hazırda devam etmekte olan Ekmas Mavişehir projemiz ile İzmir’e faydalı olmaya, üretmeye ve gelişmeye devam ediyoruz.

Gündeminizde yeni projeler var mı?
İzmir, Türkiye’nin hatta dünyanın hem yaşam olarak hem insanların şehre karşı olan bağlılığı ve sevgisi ile bambaşka bir kent. Ben de bu noktada hiçbir zaman İzmir’den kopamayan, buradan başka yerde yaşamayı dahi düşünemeyen biriyim. Bu sebeple  İzmir  ve Manisa bölgesinde konut ve ticari alanlara yönelik projelerimiz devam edecek.

Yatırım için İzmir’de hangi bölgeleri tercih ediyorsunuz? Bu tercih nedenlerinden söz eder misiniz?
Karşıyaka, Çiğli, Mavişehir, Manisa, Urla, Torbalı gibi gelişmekte olan bölgelere yatırım yapmaktayız. Markamıza değer katacak ve inandığımız projelere yatırım çalışmalarımız devam ediyor.

Gelecek 5 yıl içinde Ekmas Yapı'yı nerede görüyorsunuz?
Konut üretimi haricinde de yapılar ve nitelikli teknik yapılar konusunda bölgesinde lider olma hedefindeyiz. Daha ziyade ticari alan üretimi, iş ve yaşam alanları konusunda konforlu ve güvenli yapıları bölgemize kazandırmak istiyoruz.

İzmirli’nin konut tercihleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ekmas Yapı olarak, hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayacak ve bulunduğu bölgeye değer katacak yapılar üretme heyecanı ile çalışıyoruz. Aynı zamanda sürdürülebilir çevre politikalarını dikkate alarak, projelerimiz tasarımları yapılmakta ve buna uygun ürünler tercih etmekteyiz.

 


Geri Dön