18 / 04 / 2024

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ocak ayında geçen aya kıyasla yüzde 0,6 yükselerek 97,1'e çıktı.



Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Buna göre, endeks bu ay, geçen aya göre yüzde 0,6 artışla 96,5'ten 97,1'e yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki yükselişlerden kaynaklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,1 artarak 58,8, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,2 artarak 95,2, perakende ticaret güven endeksi yüzde 2,2 artarak 105, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 14,6 artarak 78,9 değerini aldı.

Reel kesim güven endeksi ise aylık bazda yüzde 2,1 azalarak 106,4 oldu.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön