18 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.



 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının ana omurgasına oturttuğu “şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” kavramlarını hayata geçirmeyi sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 23 Aralık 2019 tarihinde basın toplantısı gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran tarihinden sonraki ilk 6 aylık icraat dönemini, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştu. Başkan Ekrem İmamoğlu, o gün yaptığı sunumun bir benzerini, Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Yunus Emre ve Aykut Erdoğdu; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile partinin İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda da gerçekleştirdi. Ortaköy’de yapılan etkinlikte açıklamalar yapan başkan Ekrem İmamoğlu, amacının, son 6,5-7 aylık icraatlarının muhasebesini vermek, güncel konuları konuşmak ve bundan sonra yapacakları hizmetleri paylaşmak olarak sıraladı.


“DEPREM SEFERBERLİK PLANINI BAŞLATTIK”

Toplantıda deprem konusuyla ilgili konulan İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi: “Deprem konusu, çok önemli ve özel bir konumuz. Gelir gelmez işe koyulduk. ‘Deprem Seferberlik Planı’nı başlattık, 39 ilçeye ilettik. İstanbul Kongre Merkezi’nde 2 gün ‘Deprem Çalıştayı’mızı yaptık. Bütün çalıştayların yazılı raporlarını, Şubat ayı içerisinde hepinize göndereceğiz. Yaklaşk bin 200 kişiyle görüş alışverişimiz oluştu bu çalıştayda. 174 farklı kurum katıldı. Bunun sonucunda ‘Deprem Platformu’nu oluşturduk ve bunun içinde de ‘Deprem Konseyi’ gelişti. İstanbul’un deprem tehlikesine karşı oluşacak ortamlarda, alınacak önlemlerde bir iş birliği tanımlamış oluyoruz. Aynı zamanda sorumluluğun da yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Bunun içinde birçok kurumun da varlığını sağlamış oluyoruz.”

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ‘ÇUVALLAMIŞ’ ALANLAR VAR”

“Çok yakın zamanda da 2 tane büyük deprem toplanma alanı ve eğitim parkını hizmete açacağız. Bir de İstanbul’un toplanma alanlarını çok gerçekçi ve uygulamalarla eşleşen bir halde, alt yapısı hazırlanmış haliyle yakın zamanda İstanbul’la paylaşacağımızı da şimdiden belirtelim. Bütün bunları güncel bir şekilde takip ederek ve sürdürülebilir bir biçimde de kamuoyunun gündeminden hiç düşürmeyeceğimizi duyurmuş olayım. Kentsel dönüşümle ilgili bir danışma kuruluyla çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz. Bir yanda binalar bitmiş, bir yanda taşınması gereken insanlar var. Ama 1-2 yıldır yaşanan problemlerle, gergin topluluklarla karşı karşıyayız. Zihinlerde gelişmiş olan kentsel dönüşüm modeli ne yazık ki çok kötü. Bunların, kanunla da düzenlemesi gereken hususları var. Kentsel dönüşüm, bizim için önemli bir iş. Bunun farkındayız. İnşallah buna dönük de çalışmalarımızı, somut halleriyle 2020 yılı içerisinde sizlere sunacağız, anlatacağız. Nasıl uzlaşarak yaptığımızı örnekleyeceğiz.”

10 adımda kentsel dönüşüm!


Geri Dön