26 / 04 / 2024

Elazığ'da hasar gören 98 okul binası kullanılmayacak! 

Elazığ'da hasar gören 98 okul binası kullanılmayacak! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da eğitime verilen aranın yarın sona ereceğini açıkladı. Selçuk, "Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’daki 98 okulda eğitim yapılmayacak" dedi...



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremden sonra eğitime verilen aranın yarın sona ereceğini duyurdu. Selçuk, "Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’daki 98 okulda eğitim yapılmayacak. Okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitime geçilmiştir" diye konuştu.

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ’da incelemelerde bulundu. Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde telafi eğitimi alan öğrencilerle konuşan Bakan Selçuk, düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

"33'ü okul binası dördü de kurum binası olmak üzere 37 eğitim binasında ağır ve orta hasar oluştu. Bunlarla ilgili de her türlü hazırlıklar, çalışmalar devam ediyor. Hasar gören bu eğitim kurumlarımızda bölgede yaklaşık 98 okul binamızı kullanım dışı bırakma kararı aldık. Bu rakama Elazığ dışında Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'daki binalar da dahil.

Yarın Elazığ’da okul zili çalacak. Velilerimiz bilsinler ki, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin bilgileri dahilinde öğrencilerimizin ilişkilendirildiği bütün okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitime geçilmiştir.

Depremin ilk gününden bugüne kadar okullarımızda yaklaşık 65 bin civarında vatandaşımıza barınma hizmeti sağladık. Tahsis ettiğimiz okullar ve okulların yanı sıra spor salonları ve diğer binalarımızla beraber 265 öğrencimiz ve aileleri barınmaya devam etmektedirler."

Elazığlı hayırseverler 19 okul yaptıracak!

Murat Kurum: Elazığ'da 19 bin konutun projelerini başlattık!

Elazığ'daki depremzedeler konteyner kentlere yerleşiyor! 


Geri Dön