26 / 04 / 2024

Elazığ’daki binaların hasar tespitleri askıya çıkıyor!

Elazığ’daki binaların hasar tespitleri askıya çıkıyor!

Elazığ Sivrice'de yaşanan 6.8'lik depremin ardından, binaların hasar durumlarına ilişkin listelerin 17 Şubat'ta muhtarlıklara asılacağı açıklandı...



Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde binalarda oluşan hasarlara ilişkin hasar tespit listeleri 17 Şubat'ta muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Sivrice merkezli Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan depremde 41 vatandaş hayatını kaybetmiş, çok sayıda bina da hasarlanmıştı. Depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde bin kişilik bir ekiple kent genelinde hasar tespit çalışması başlatılmıştı.

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre, hasar tespit çalışmaları sona ererken, binaların durumuna ilişkin listelerin 17 Şubat’ta muhtarlıklarda askıya çıkarılacağı bildirildi.

Elazığ Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

- Kıymetli hemşehrilerimiz, 24 Ocak’ta meydana gelen deprem dolayısıyla binalarda oluşan hasarlara ilişkin hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, 17/02/2020 Pazartesi günü itibariyle muhtarlıklarda 30 gün süreyle askıya çıkarılacaktır.

- Bu listelerle ilgili itiraz başvurularının yapılabileceği, 15 okulun listesi de yarın vatandaşlarımızla paylaşılacaktır.

SUBÜ ekibi Elazığ depremi raporunu açıkladı!

Elazığlı depremzedeler evlerini boşaltıyor! 


Geri Dön