19 / 04 / 2024

Elazığ’daki konteyner kentte gençlik merkezi kurulacak!

Elazığ’daki konteyner kentte gençlik merkezi kurulacak!

Elazığ’da meydana gelen depremde evsiz kalan vatandaşlar için konteyner kent kuruluyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada konteyner kentin teslim edilmesinden sonra gençlik merkezi açacaklarını söyledi.



Elazığ’da meydana gelen depremde evsiz kalan vatandaşlar için konteyner kent açılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konteyner kent kurulumu tamamlanınca gençlik merkezi kurulacağını açıkladı.

Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre; Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra depremzedelerin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor. Bu konteyner kentte gençler için bir gençlik merkezi kurulması planlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Meclis’te yaptığı açıklamada konteyner kentin teslim edilmesinin hemen ardından gençlik merkezini açacaklarını aktardı. “Gençler orada kültürel sanatsal aktivite yapacaklar, onları yalnız bırakmayacağız” diyen Kasapoğlu, geçen hafta Elazığ’a gittiğini ve öğrenci yurtlarını ziyaret ettiğini söyledi.Bakan Kasapoğlu;“Yurtlarımızın durumu iyi. Üniversite eğitime ara verdi ama açılınca eğitime devam etmelerinde bir sıkıntı bulunmuyor, köklü hasar yok, sıva çatlaklarını gideriyoruz” bilgisini aktardı. Bakan Kasapoğlu Elazığ’da depremden önce başladıkları projelere devam edeceklerini, yapımı devam eden stadın tamamlanacağını ifade etti. Mevcut spor tesislerinin depremden evleri zarar gören vatandaşlara açıldığını bildiren Başkan Kasapoğlu, “Spor tesislerimizde halkımız konaklıyor gece gündüz oradalar. Onların kalabilecekleri şekilde de dizayn ettik. Gönüllü gençlerimiz orada ailelere moral motivasyon için güzel çalışmalar yürütüyorlar. Gençlerimize sosyal psikolojik takviye yapıyoruz, geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Elazığ’daki konteyner kentte gençlik merkezi kurulacak!

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ'da konteyner kent için çalışmalar sürüyor!

 


Geri Dön