19 / 04 / 2024

Electro World, Türkiye'de 25'inci mağazasını açtı!

Electro World, Türkiye'de 25'inci mağazasını açtı!

Dixons Retail plc, dört sene önce başladığı Türkiye operasyonlarında mağaza ağı ve merkez ofisi dahil, toplam bin 500 kişiye iş olanağı sağladı. Electro World, Türkiye'de 25'inci mağazaya ulaştı



Electro World Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa'nın önde gelen elektronik ve bilgisayar perakendecilerinden Dixons Retail plc, kış sezonu öncesinde Türkiye'deki 25'inci mağazasına ulaşan Electro World Türkiye'yi kutlamak için Uluslararası Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Türkiye'de yaptı.

Bin 200'ün üzerinde mağazayı ve online operasyonu yöneten, 18 ülkede 38 bin kişiye istihdam sağlayan, online perakendecilik dahil, toplam 28 ülkede faaliyet gösteren Dixons Retail plc, dört sene önce başladığı Türkiye operasyonlarında mağaza ağı ve merkez ofisi dahil, toplam bin 500 kişiye iş olanağı sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dixons Retail plc İcra Kurulu Başkanı John Browett, Türkiye pazarına doğru zamanda girdikleri için mutluluk duyduklarını, Esas Holding ve ODESA ile güçlü ortaklık yapısına sahip olduklarını belirtti.

Türkiye'nin teknolojiyi günlük yaşamında yoğun bir şekilde kullanan genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna değinen Browett, "Sadece 4 senede ulaştığımız hızlı ve istikrarlı büyüme Türkiye'ye yatırım yapmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bize göstermektedir" ifadesini kullandı.

ESAS Holding Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı da küresel kriz sonrasında, Türkiye ekonomisinin diğer ekonomiler arasından olumlu yönde ayrışmasının en önemli nedenini, "2001 krizi sonrasında alınan doğru yapısal ve kalıcı önlemler" olarak açıkladı.

Türkiye'de yaş ortalamasının 29 yaşında olmasının, ülkeyi, dünyanın en cazip pazarlarından biri haline getirdiğini ifade eden Kamışlı, şunları kaydetti:

"Kişi başına düşen gelir, 10 bin dolara ulaştı. Bu rakamlar bizim gibi Türkiye'de hızlı, sürekli ve sürdürebilir büyüme hedefine sahip yatırımcılara moral veriyor. Dixons Retail plc'nin ortağı olarak Türkiye'nin rekabetçi koşulları altında şu ana kadar ulaştığımız ivmeden çok mutluyuz. Artan motivasyonumuz ile birlikte bu ortaklığa yatırım yapmaya devam edeceğiz."

Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek de ilk 6 ayda yüzde 65'e varan büyümeyle pazarın 3 katı büyüme gerçekleştirdiklerini, 2012 yılında 40 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini, Mayıs 2010'da hayata geçen bayilik olanaklarını genişletmeye devam edeceklerini bildirdi.
Dünya


Geri Dön