20 / 04 / 2024

El Maktum'un yaptırdığı Meydan Hipodromu Dubai'de açıldı

El Maktum'un yaptırdığı Meydan Hipodromu Dubai'de açıldı

Dubai Şeyhi El Maktum'un Türk şirketlerine yaptırdığı ‘Meydan Hipodromu' büyük bir törenle kapılarını açtı



Türk şirketleri Mirhan Holding ve Taşyapı'nın, bini Türk 6 bin işçiyle 17 ayda Dubai'de inşa ettiği dünyanın en uzun yatay binası ‘Meydan Hipodromu' 15. Dubai Dünya Kupası yarışıyla kapılarını açtı. At yarışlarına ilgisiyle bilinen Dubai Başbakanı ve Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'un da ortağı olduğu konsorsiyumca yapılan hipodrom  70 bin seyirci ağırladı.

11 YARIŞ YAPILDI
Meydan Hipodromu'nda ilk gün koşulan 11 yarışta, toplam 26 milyon 250 bin dolar ikramiye dağıtıldı. Yarışlardan birini ise Maktum'un oğlu Şeyh Hamdan'a ait at kazandı. Hipordrom ilk gün ayrıca 10 milyon dolarlık ödülle dünyanın en zengin at yarışına da sahne oldu. Bu yarışta dünyanın en iyi 14 atı 10 milyon dolarlık ödüle ulaşmak için sadece 2 dakika koştu. 5 milyon dolar ödüllü at yarışında ise Nevzat Solok'un sahibi olduğu, Selim Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Pan River 7. olarak bitirdi. Açılış törenine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu da katılarak koşuları izledi. Tesisin yapımını gerçekleştiren Mirhan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Demirhan'ın verdiği bilgiye göre tesiste 7 yıldızlı otel, atçılık müzesi, IMAX sineması ve 85 bin kişilik tribün bulunuyor. Açılışı yapılan tesislerin borçlarını erteleyen Dubai World'e 9.5 milyar dolarlık destek vereceğini açıklayan ve ekonomiyi tekrar hareketlendirmeyi hedefleyen Dubai Hükümeti'nin yeni bir başarısı olduğu ifade ediliyor.

Dünyanın en lüksü
Hipodromun  bir uçtan diğerine uzunluğu 1700 metre. Tesisin bir ucunda at ahırları var. Diğer ucunda ise, denizin bir kanalla hipodromun yanına kadar getirildiği yat limanı var. Yat sahipleri teknelerinden yarışları seyredebiliyor. 120 ata aynı anda hizmet verecek harada, bir at ahırının tanesi bile 2 milyon dolara mal oldu.

10 milyon dolarlık tören
‘Meydan Hipodromu'nun açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Sadece açılış için 10 milyon dolarlık harcamayla görkemli bir gösteri yapıldı. Gösteride Türk bayrağı da yer alırken hipodromda gün boyunca müzik ve dans gösterileri yapıldı. Konser veren şarkıcılar arasında İngiliz Elton John ile Carlos Santana da yer aldı. Havai fişek gösterisini ise daha önce yedi defa ABD başkanlık yemin töreni ile 2008 Beijing olimpiyatlarında gösteri yapan Gruccis adlı firma organize etti.

Kraliyet ailesine özel loca
Hipodromda yarışlar isteyenler tarafından özel olarak hazırlanan ve genellikle kraliyet aileleri ile büyük şirketler tarafından satın alınan, 80 farklı locadan da seyredilebiliyor. Tribünlerde yer alan restoranda ise aynı anda 4500 kişinin yemek yiyebileceği, dünyanın en büyük restoranı var.
Star


Geri Dön