28 / 03 / 2024

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.



İstanbul'da hayata geçirdiği önemli projelerle tanına ve 2088'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62. sıraya ismini yazdıran Emay İnşaat ve Kent Toplu Konut Gayrimenkul A.Ş., Kasım 2018'de konkordato ilan etti. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; 2018'de konkordato başvurusunda bulunan Kent Plus markalı konutlarıyla bilinen Emay İnşaat, birçok kez gündeme geldi. Şirket, 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet tanınan bir çok süreçten geçti. Sonrasında konkordato süreci İstanbul Anadolu 1. Asliye ticaret Mahkemesi'nce onaylandı ve bir ödeme takvimi hazırlandı. 

Emay İnşaat ın konkordato davası 27 Aralık ta!

Konkordato tasdik projesine göre, borçlar 2023'e kadar beş taksit halinde ödenecekti. Fakat yerel mahkemenin verdiği konkordato kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozuldu, dosya İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yollandı.

Emay İnşaat ın konkordato davası 27 Aralık ta!

Mahkeme de şirketin karardan etkilenmemesi için kaldırılan koruma kararlarını yeniden aldı. Kesin mühlet süresi de 1 ay uzatıldı. Konkordato davası 27 Aralık günü saat 14:00'te görülecek. 


Geri Dön