25 / 04 / 2024

Emekliler Derneği Batman'da tespih fabrikası kuracak!

Emekliler Derneği Batman'da tespih fabrikası kuracak!

Üyeleri için yaptığı proje ve hizmetlerle adından sıkça bahsettiren Emekliler Derneği, Batman'daki emeklileri istihdama katmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, üyeleri için Batman'da tespih fabrikası kuracaklarını söyledi.



8 bin 975'le kentin en fazla üyesi konumunda olan Emekliler Derneği, TOKİ'nin eliyle üyelerine yaptırdığı konutlardan sonra, şimdi de istihdam için kolları sıvadı. Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, üyeleri için Batman'da tespih fabrikası kuracaklarını söyledi. SODES kapsamında hazırladıkları projesi Valiliğe sunduklarını belirten Ekmen "Üye sayımız 9 bine ulaştı. Biz, en verimli zamanlarını ülke ekonomisine katkı sunmak için harcayan emeklilerimize rahat bir yaşam sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Emeklilerimiz için önce konutlar kurduk. Şimdi de emeklilerimizi istihdama kazandırmak için Batman'da tespih fabrikası kuracağız. 

Projemizi Valiliğe sunduk, onay bekliyoruz" dedi. 


100 KİŞİ ÇALIŞACAK KURULACAK 


fabrikada 100 emeklinin çalışabileceğini açıklayan Ekmen "SODES kapsamında hazırladığımız projenin maliyeti 100 bin TL'dir. Bu maliyetin yüzde IO'ununu biz karşılayacağız. Emeklilerimiz, Erzurum'un Oltu taşını burada işleyerek tespih yapacaklar. 


Böylece hem bir gelir elde edecekler hem de zamanlarını değerlendirmiş olacaklar. Projemizin onayı ve uygulamaya geçirilmesi için Sayın Valimiz Azmi Çelik'ten, Bakanımız Mehmet Şimşek'ten ve Milletvekillerim'ızden büyük beklenti içerisindeyiz" dedi. 


 Batman Son Söz


Geri Dön