25 / 04 / 2024

Emekliye müjdeli haber! İkramiye tarihleri belli oldu!

Emekliye müjdeli haber! İkramiye tarihleri belli oldu!

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyelerinin tarihleri belli oldu. Eğer erken ödeme yönünde bir karar alınmazsa Ramazan Bayramı ikramiyesinin 10-12 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesi ise 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.



Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek ikramiye tarihleri belli oldu. Her yıl 2 kere bayram ikramiyesi ile ek gelire kavuşan emekliler, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ikramiye tarihlerini araştırmaya başladı. Öte yandan bayram ikramiyelerinde artış yapılması talep ediliyor. Eğer bu talep hayata geçerse emekliler bu yıl 2.000 TL yerine 2.292 TL alacak. Peki, 2021 SSK Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

A Haber'de yer alan habere göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere 1.000'er lira ikramiye veriliyor. Her yıl toplamda 2.000 lira ikramiye alan emekliler, bu ödeme ile ek gelire kavuşuyor. Peki, 2021 SSK Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte cevaplar...

Emekliye müjdeli haber! İkramiye tarihleri belli oldu!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2021 yılına ilişkin bayram ikramiye tarihleri belli oldu. Bu yıl Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs tarihlerine denk geliyor. Eğer erken ödeme yönünde bir karar alınmazsa Ramazan Bayramı ikramiyesinin 10-12 Mayıs tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Buna göre de Kurban Bayramı ikramiyesinin 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi öngörülüyor. Tam tarihleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyuracak.

Emekliye müjdeli haber! İkramiye tarihleri belli oldu!

BAYRAM İKRAMİYESİNDE ARTIŞ OLACAK MI?

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 1.000'er lira ikramiye alacak olan emekliler, tutarda artış olmasını bekliyor. Özellikle enflasyona endekslenmesi önerisi getiriliyor. Eğer enflasyona endekslenirse; emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine her yıl bir önceki yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılabilecek.

2020 yılı enflasyonu yüzde 14.60 olarak gerçekleşti. Buna göre bin liralık ikramiye 1.146 liraya yükselecek. Emeklilerin eline bu yıl 2.000 lira yerine 2.292 lira geçecek. İkramiye artışından sadece emekliler değil, kapsamdaki dul ve emekliler de yararlanacak.

Emekliye müjdeli haber! İkramiye tarihleri belli oldu!

YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. Mayıs sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar bu yılki 2 bayram ikramiyesini de, Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini cebine koyacak.

Tarih belli oldu! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön