18 / 04 / 2024

Emir Sarıgül'ün rezidans projesine peşkeş çekildi!

Emir Sarıgül'ün rezidans projesine peşkeş çekildi!

İmar planında park yeri olan yeşil alan, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün rezidans projesine peşkeş çekildi. Kamu arazisini duvarla çeviren Sarıgül, içine de park ve havuz yaptı



Ataşehir'deki imar ve rant skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Küçükbakkalköy'de, imar planında yeşil alan olarak ayrılan arazinin, Şişli Belediyesi eski başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün ortağı olduğu Ataşehir Rezidans projesine dahil edildiği ortaya çıktı. 



SARIGÜL'E KIYAK

Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün ortağı olduğu Maritza İnşaat A.Ş., Ataşehir Rezidans projesi için 2011'de Küçükbakkalköy'deki 1946 ada 1 parselde düğmeye bastı.

 

ARAZİYE DUVAR ÇEKİLDİ

18 katlı 48 daireli 6 dükkânı içine proje ilk etapta 2 bin 550 metrekarelik arsaya inşa edildi. Ancak bitme aşamasında, proje alanının hemen yanında, imar planında kamuya açık yeşil alan olarak ayrılan arazi beton duvarla çevrildi. Alan rezidansın sosyal donatısı gibi gösterilerek projeye dâhil edildi. Binanın yan tarafındaki, bedelsiz kamuya terk edilmesi gereken alan da ecrimisil verilerek kiralandı. Bu alana da üstü açık-kapanabilir havuz inşa edildi. Bu da projenin 'sosyal donatı alanı' sayılarak duvarla çevrildi.

 

MİLYONLUK RANTA İLGEZDİ ONAYI

Kamu alanına yapılan eklemelerle milyon dolarlık projedeki daire fiyatları da katlandı. Usulsüz projeye iskan belgesini ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi imzasıyla onayladı. 


KAMU ALANI BROŞÜRDE

Proje, şirketin tanıtım sayfalarında "Türkiye'nin yeni finans merkezi olan Ataşehir'de açık/ kapalı yüzme havuzu, sauna ve SPA'sı, panoramik fitness salonuyla, Adalar manzaralı, tamamı 2+1, modern bir rezidans olarak" duyuruldu. 


Sabah


Geri Dön