19 / 04 / 2024

Emir Sultan Türbesi açılmayı bekliyor!

Emir Sultan Türbesi açılmayı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, restorasyonu tamamlanan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi içerisinde yer alan mescidin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini söyledi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, restorasyonu tamamlanan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi içerisinde yer alan mescidin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Vatandaşların talebini dile getiren Doğan, "Mescidin içerisine balmumu derviş heykelleri konulmuştur.  İzmir  İl Müftülüğü'ne tahsis edilmesi gereken yer ibadete kapatılıp müze olarak mı kullanılacak?" dedi. Kentin önemli tarihi eserlerinden biri olan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi'nin bulunduğu alanda yer alan aşhane, hamam, dergah ve hazire (mezarlık yeri) restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.


Amaca uygun kullanılsın


Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Emir Sultan Türbesi ve Haziresi'ndeki mescidin halen amacına uygun olarak kullanılmadığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne soru önergesi verdi. Yüzyıllardır mescit olarak kullanılan yere balmumu derviş heykelleri konulduğunu aktaran Doğan, "İbadet alanı olan bu kısım ibadete kapatılıp müze olarak mı kullanılacak? Bölge halkı, İzmir'in manevi önderlerinden olan ve aynı zamanda Seyit olan Emir Sultan Hazretleri'nin içerisinde bulunduğu yerin eskisi gibi mescit olarak kullanılmasını talep etmektedir" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön