28 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO, 5 ilde 12 arsa satıyor!

Emlak Konut GYO, 5 ilde 12 arsa satıyor!

Emlak Konut GYO, 5 ilde muhammen bedelleri 158 milyon lirayı geçen 12 arsasını 5 Ağustos tarihinde açık artırma ile satıyor



Arsalarda peşinat oranına göre 5 yıla kadar vadelendirme de yapılıyor

Emlak Konut GYO, İstanbul ve çeşitli illerdeki 12 arsasını 5 Ağustos tarihinde açık artırma ile satışa çıkarıyor. Arsaların en küçüğü 1,2 dönümle İstanbul Ataşehir, en büyüğü ise 30 dönümle Küçükçekmece'de bulunuyor. Muhammen bedeller ise 600 bin TL ile 44 milyon TL arasında değişiyor. Arsaların toplam muhammen bedeli ise 158 milyon TL'yi geçiyor. En pahalı arsa ise İstanbul Ümraniye'deki 44 milyon lira tahmini bedele sahip ticaret alanı imarlı arsa oldu.

En ucuz arsa ise Kocaeli'de bulunan 1,9 dönümlük kreş alanı olarak dikkat çekti.
Kültür, ticaret, okul, sağlık tesisi ve konut yapmaya müsait çeşitli arsalar için şirket, vadeli satışlarda iki ayrı seçenek sunuyor.  1. grupta yer alan arsalar için yüzde 30  peşinata 24 ay, yüzde 35 peşinata 30 ay, yüzde 40 peşinata 36 ay vadelendirme yapılırken 2. gruptaki arsalar için de yüzde 25 peşinata 36 ay, yüzde 30 peşinata 48 ay, yüzde 35 peşinata 60 aya kadar vadelendirme seçenekleri sunuluyor. Vadelendirmede TÜFE oranı esas alınıyor.

İZMİR'İN TURİZM ALANI DA SATIŞTA

Emlak Konut'un İstanbul Ataşehir'de bulunan Genel Müdürlük binasında saat 15.00'de gerçekleşecek olan açık artırmada satılacak gayrimenkullerden biri de, İzmir'de iptal edilen alanlarda turizm, ticaret ve kültür alanı olarak görünen 6.8 dönümlük arsa da yer alıyor. Taşınmazlara finansal kiralama yoluyla da sahip olunabilecek. Satış duyurusunda taşınmazların finansal kiralamayla alınması halinde gerekli prosedürlerin ihale k ararının tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde bitirilmesi şartıyla, finansal kiralama işleminin de peşin satış olarak değerlendirileceği belirtildi. Şirket İstanbul Ataşehir ve Ümraniye'de bulunan 3 arsa için peşin satışlarda yüzde 5 indirim uygulayacağını da açıkladı.

Bugün/Selma Şenol


Geri Dön