24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 98 milyon liralık hissesini geri aldı!

Emlak Konut GYO 98 milyon liralık hissesini geri aldı!

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında hisse fiyatı 2,65 TL’den 2,11 TL’ye kadar gerileyen Emlak Konut GYO yüklü hisse geri alımlarına başladı...




Yolsuzluk soruşturmasıyla hisseleri düşen Emlak Konut GYO hisse alımlarına başladı. Bugüne kadar söz konusu işlem için 98 milyon lira harcandı. Geri alımlar sürebilir. 


17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında hisse fiyatı 2,65 TL’den 2,11 TL’ye kadar gerileyen Emlak Konut GYO yüklü hisse geri alımlarına başladı. 23 Aralık’tan bu yana toplam 45,7 milyon nominal değerli hissenin geri alımını gerçekleştiren şirket, geri alımlar için yaklaşık 98 milyon TL harcama yaptı. CNBCe.com’a konuşan analistler Emlak Konut GYO yönetiminin yatırımcı güvenini kazanmak için bir mesaj verdiğini belirtiyor. 


500 MİLYON LİRALIK BÜTÇE VAR


Hisse geri alım programını Ekspres Yatırım Analisti Kurthan Atmaca “Zaten gerekliydi” diye yorumlarken, Ak Yatırım Analisti Bertuğ Tüzün, “500 milyon TL’lik bütçe mevcut. Şu ana kadar bunun sınırlı bir bölümü kullanıldı” dedi.


BORSA % 4.20 DÜŞTÜ


DÜN borsa hareketli günlerinden birini geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasıyla eksiye geçen borsa günü yüzde 4.20’lik düşüşle kapatırken, 2.06’ları deneyen dolar da yeniden 2.08 seviyesinin üzerine yükseldi,


Akşam


Geri Dön