19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir arsası için yeni plan!

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir arsası için yeni plan!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 1 milyon metrekarelik alanın planları ve “rezerv yapı alanı” kararı iptal edilmişti. Emlak Konut GYO tarafından alan için yeni plan hazırlandı...



İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 1 milyon metrekarelik alanın planları ve “rezerv yapı alanı” kararı iptal edilmişti. Emlak Konut GYO tarafından alan için yeni plan hazırlandı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; planda inşa edilecek yapıların yükseklik sınırı 32 metre oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İstanbul Başakşehir'deki Başak ve Başakşehir mahallelerinin rezerv yapı yani yeni konut alanı ile ilgili hazırlanan imar planları askıya çıkardı.

Emlak Konut GYO'nun hazırladığı 1 milyon 142 bin 169 metrekare büyüklüğündeki alana ilişkin planın açıklama raporunda verilen bilgilerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan edilen bölge için 2019'da onay verdiği imar planları İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nce 27 Ocak 2021 tarihinde iptal edildiği belirtildi. 

Mahkeme yeni konut alanı için belirlenen alana öngörülen 5 bin 325 kişilik nüfus için yeterli sosyal alan bulunmadığını, lise için alan ayrılmadığına dikkat çekerek; bu durumun şehircilik ilkelerine uygun olmadığı ve kamu yararı taşımadığını belirtti. Raporda ayrıca dava sonucu alanın rezerv yapı ilanı kararının da iptal edildiği belirtildi.

Emlak Konut GYO nun Başakşehir arsası için yeni plan!

YENİŞEHİR'İN KOMŞUSU

Plan açıklama raporunda, bölgedeki hak sahipleri tarafından yapılacak yatırımların hayata geçirilememesi ve bu durumun mağduriyet yaratmaması amacıyla plan çalışmasılarının yapıldığı ifade edildi. Rapora göre; Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'i kapsayan Avrupa Yakası Rezerv Yapı alanının komşusu konumunda bulunan alan, bakanlık tarafından 12 Şubat 2021 tarihinde yeniden rezerv yapı alanı yapıldı.

YÜKSEKLİK 32 METRE

Hazırlanan plan ile alana; ticaret, konut, akaryakıt istasyonu, cami, sağlık tesisi, eğitim, park, meydan, sosyal ve kültürel tesis, spor fonksiyonları tanındı. Alanda yaşayacak nüfus bu kez 4 bin 776 kişi şeklinde belirlendi. Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu için yaklaşık 310 bin metrekare büyüklüğe sahip bölümde 462 bin 646 metrekarelik inşaat yapılacak.

Konut alanı için yaklaşık 215 bin metrekare ayrıldı. Okul, hastane, cami, sosyal tesis, spor alanı, park, ve meydan gibi donatı alanları da yüzde 41 yani 468 bin 960 metrekareyi kapsayacak. Konut ve ticaret alanında emsal 1.50, yükseklik 32 metre şeklinde hesaplandı. 

Emlak Konut GYO nun Başakşehir arsası için yeni plan!

MÜLKİYET DAĞILIMI

Planlama alanı hazine, Emlak Konut, TOKİ, İBB, İSKİ, Başakşehir Belediyesi, TEİAŞ, vakıf ve özel mülkiyet parsellerinden meydana geliyor.

DAP Yapı Ayazağa projesi başlıyor!


Geri Dön