28 / 03 / 2024

Emlak yatırımı yapmak isteyenler Yunanistan'a akın ediyor!

Emlak yatırımı yapmak isteyenler Yunanistan'a akın ediyor!

Yunanistan'da ev fiyatlarının yüzde 40 düşmesiyle satılık evlere alıcı bulunamıyor. Bu durum en çok yabancı yatırımcılara yaradı. Özellikle Türkler cazip fiyatlara yoğun ilgi gösteriyor.



Yunanistan'da ev fiyatları yüzde 40 düştü. Özellikle Türkler cazip fiyatlara büyük ilgi gösteriyor.


Kriz nedeniyle komşudaki emlak piyasası dibe vurdu. Binlerce ev satılık ama alan yok. Bu durum en çok yabancılara yarıyor.

 

KRİZ BÜYÜYOR

 

Yunanistan, 2009 yılından beri ağır bir borç kriziyle boğuşuyor. Yunan halkı, 6 yıldır ağır kemer sıkma önlemleri karşılığında aldığı kredilerle ayakta kalmaya çalıştı. Ancak pazar günkü referandumda, yeni tasarruf önlemlerine "Hayır" dedi. Şimdi ülke, resmen iflasın eşiğinde. Yunanistan'ın Euro'dan hatta Avrupa Birliği'nden çıkması konuşuluyor.

 

YUNAN ADALARI GÖZDE

 

BU ortamda ülkenin emlak piyasası da adeta kan ağlıyor. The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ülkede kriz başladığından beri ev fiyatları yaklaşık yüzde 40 düştü. Binlerce satılık ev olmasına rağmen ülke içinden talep yok denecek kadar az. Bu durum özellikle Avrupalı zenginlere yarıyor. Mykonos gibi popüler Yunan adalarındaki yüzlerce ev yabancılara satılmış durumda.

 

TÜRKLER İLGİ GÖSTERİYOR

 

Adalardaki cazip emlak fiyatları Türkleri de cezbetti. İş çevreleri ve bazı vatandaşlar bu durumu yatırım fırsatı olarak gördü. Birçok yatırımcı fırsatları değerlendirmek için bölgeye gidiyor.


Vatan 


Geri Dön