26 / 04 / 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İBB’nin borcu var iddiası! 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İBB’nin borcu var iddiası! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 11 farklı şehirde 12 emniyet binası inşa edilmesi için ihaleye çıkmıştı. Konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir önceki yönetim döneminde 11 farklı şehirde 12 emniyet binasının inşa eidlmesi için ihale yapmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü yapılan protokol kapsamında sözleşmeye esas kaidelere göre, İBB'nin borcu bulunduğunu belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 07/04/2012 tarihinde imzalanan protokol ile Genel Müdürlüğümüze ait bir taşınmazın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri gerçekleştirilmiştir. Söz konusu protokolle Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı taşınmaz ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmıştır.

Protokole konu olan taşınmaz, 11/10/2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmiş olup, devri karşılığında bugüne kadar; 1 adet il emniyet müdürlüğü, 3 adet çevik kuvvet, 3 adet ilçe emniyet müdürlüğü, 1 adet ilçe emniyet amirliği hizmet binaları ile 335 adet lojman olmak üzere toplam 9 iş tamamlanmıştır. Ayrıca, Protokol kapsamında da 1 adet çevik kuvvet, 1 adet il emniyet müdürlüğü ile 700 adet lojman olmak üzere toplam 3 işin inşaatı devam etmektedir.

Protokol kapsamında sözleşmeye esas kaidelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin halihazırda protokole istinaden borcu bulunmaktadır. Kalan bedel ile Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatının taşınmaz ihtiyaçları karşılanacaktır."

İBB, TÜRGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı!

 


Geri Dön