25 / 04 / 2024

Emre Arolat Architects 2009'da finale kaldı

Emre Arolat Architects 2009'da finale kaldı

Emre Arolat Architects 2009 Emirates Glass Leaf Awards'da finale kaldı...



EAA - Emre Arolat Architects, "7800 Çeşme Konutları ve Oteli" projesiyle mimarlık dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan "2009 Emirates Glass Leaf Awards"da "Çok Amaçlı Yapılar" kategorisinin üç finalistinden biri oldu.

2009 Emirates Glass Leaf Awards ödülleri, 04 Eylül 2009'da Berlin'deki The Ritz Carlton Hotel'de yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Finalde "Çok Amaçlı Yapılar" kategorisinde Kohn Pedersen Fox Associates PC tarafından tasarlanan "Shanghai World Financial Center" ve Space Craft Architects'in "O-Central" binası ile yarışacak olan EAA - Emre Arolat Architects tasarımı "7800 Çeşme Konutları ve Oteli", ayrıca tek bir projeye verilecek olan "Overall Winner" ödülünün de adaylarından biri.

Bu yıl altıncı kez düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden projelernin katıldığı Emirates Glass ana sponsorluğunda düzenlenen 2009 Emirates Glass Leaf Awards'da 10 ana kategori altında toplam 34 yapı finalist ilan edildi. Yarışmada Türkiye'den finale kalan tek mimarlık ofisi, İzmir'deki "7800 Çeşme Konutları ve Oteli" yapısıyla EAA - Emre Arolat Architects oldu.

Jüri, değerlendirmesinde söz konusu projelerin yaratıcı, güncel ve iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanı sıra, toplumsal yaşama katkı sağlamalarına, çevresel ve sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlanmış olmalarına dikkat ediyor. Ayrıca yarışmaya katılacak projelerin Ocak 2008 - Haziran 2009 tarihleri arasında tamamlanmış olması ön şartı koşuluyor. Yarışmanın geçen yıllardaki ödüllü mimarlık ofisleri arasında Zaha Hadid Architects, David Chipperfield, SOM, Steven Holl ve Terry Farrell gibi isimler bulunuyor.
GazetePARC


Geri Dön