17 / 04 / 2024

Emre Arolat Green Good Design Awards'da üç ödül aldı!

Emre Arolat Green Good Design Awards'da üç ödül aldı!

Aga Khan ödüllü mimar Emre Arolatın sahibi olduğu ofisi Emre Arolat Architects (EAA), üç ödül daha aldı. Green Good Design Awards'da (Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri) Emre Arolat'a bu ödülü getiren ise üç ayrı proje oldu



Aga Khan ödüllü mimar Emre Arolatın sahibi olduğu ofisi Emre Arolat Architects (EAA), üç ödül daha aldı. Bu yıl 2'nci kez düzenlenen Green Good Design Awards'da (Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri) Emre Arolat'a bu ödülü getiren ise üç ayrı proje oldu.
'Maslak No.1 Ofis Kulesi', 'Yalıkavak Konutları' ve 'Zorlu Center' projeleriyle ödüllere layık görülen mimar, söz konusu üç çalışmasıyla 46 farklı ülkeden 100 projeyle yarıştı. Organizasyonda ödüller mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarımı alanlarında verildi.
Mimar Emre Arolat'ın İstanbul Büyükdere Caddesinde planladığı Maslak No.1 Ofis Kulesi isimli proje, bölgedeki diğer projelerden farklı olarak tipik ofis mekânlarını düşey bahçelerle zenginleştiren yapısıyla dikkat çekiyor.  Muğla Bodrum'daki Yalıkavak Konutları iklim verilerini tasarımdaki kullanımıyla jürinin dikkatini üzerine toplarken, İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan Zorlu Center iyi tasarlanmış ve güzel yapılar inşa etme yerine kente ve doğaya dair bir görüş üretme konseptinde kurgulandığı için ödül aldı.

ÖNCE ATİNA'YI SONRA DÜNYAYA GEZECEK
Green Good Design Awards, dünyada söz sahibi iki önemli kuruluş tarafından organize ediliyor. Bunlardan biri European Center for Architecture, diğeri  Chicago Athenaeum. Bu yıl 2'nci kez düzenlenen organizasyonun ana amacı daha yaşanabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarıma dikkat çekmek. Bu yıl 46 ülkeden 100 projenin katıldığı organizasyonda ödül alan  tüm sürdürülebilir projeler Yunanistandaki Contemporary Space Athenste 6 Nisanda açılan sergide izleyicilerle buluşturuldu.19 Hazirana kadar Atinada kalacak olan gezici sergi, 2011 yılı boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık ve tasarım merkezlerini dolaşarak geniş kitlelerle buluşacak.


Geri Dön