20 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel: Konutta cazip kampanyalar devam ediyor

Emre Çamlıbel: Konutta cazip kampanyalar devam ediyor

Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, konutta cazip kampanyaların sürdüğünü belirtti



Konutta cazip kampanyaların sürdüğünü belirten Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, "Şu anda konut almak için oluşan iyi ortamın bir daha yakalanması zor" dedi

Küresel ekonomik krizin uluslararası önlemler sayesinde düşüşe geçtiğini ve Merkez Bankası'nın faiz politikası, konut ve tüketici kredilerinde faiz oranı düşüşü ile vergi ve harç teşviklerin piyasaya olumlu yansıdığına dikkat çeken Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, "Konut sektöründe faaliyet gösteren firmalar, olabilecek en iyi kampanyaları yapıyor. Şu anda Türkiye'de konut almak için oluşan iyi ortamın bir daha yakalanması zor" dedi. Çamlıbel, İzmir'de başladıkları Soyak Siesta projelerinin satış ofisinde düzenlediği basın toplantısında ekonomik krize rağmen projelerini sürdürdüklerini anlattı. Çamlıbel, "Birçok proje iptal edilirken, biz 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta Projesi'ni başlattık. 2008 Ekim ayında satışa çıkan 376 konutluk birinci etabın yüzde 80'inin satışı tamamlandı" diye konuştu. Projenin 375 konuttan oluşan ikinci etabını da önümüzdeki günlerde satışa sunacaklarını belirten Çamlıbel, "Soyak Siesta Projesi ikinci etabının satışları 10 ay içinde tamamlanacak. Ekonomideki olumlu trend devam ederse projenin üçüncü etabını 2010 ilkbaharında başlatabiliriz" dedi.

İzmir'e yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Çamlıbel, Zeytinalanı'nda da 170 bahçeli ev yapmayı planladıklarını belirtti.

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı ise Soyak Siesta Projesi'nde yer alan konutların fonksiyonel iç mekanlara sahip olduğunu, enerji verimliliğini ön plana çıkaran tasarımlara imza atıldığını kaydetti. 
Vatan

İlgili haber

Emre Çamlıbel:Soyak Siesta  İzmir  için önemli bir yatırım

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Soyak'tan İzmir'e 1 milyar TL yatırım  

Oyak Holding CEO Vekili Çamlıbel, "4 yılda Mavişehir için 400 milyon, Siesta için 450 milyon lira yatırım yaptık. Urla Zeytinalanı'ndaki 170 bahçeli ev projesi için de 150 milyon lira harcayacağız" dedi

Soyak Mavişehir projesiyle İzmir'e 2005 yılında adım atan ve Soyak Siesta projesinin ikinci etabının satışlarına başlayan Soyak Yapı, Zeytinalanı'ndaki bahçeli ev projesi ile birlikte İzmir'e 1 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçen yıl Ekim ayında başlayan Siesta projesinin ikinci etap konutlarının satışa çıkması dolayısıyla düzenlenen toplantıya ekibi ile birlikte katılan Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, Soyak'ın İzmir projeleri hakkında bilgi verdi.
Soyak Mavişehir projesi kapsamında bin 568 konut inşaa ettiklerini ve 400 milyon TL yatırımla 2006-2009 döneminde projeyi tamamladıklarını belirten Çamlıbel, 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta projesi için de 450 milyon TL yatırım yapacaklarını kaydetti.

İZMİR'DEN MEMNUNUZ
Soyak Siesta projesinin 376 konutluk ilk etabını tamamladıklarını, 375 konutluk ikinci etap konutların da satışına cuma günü başlayacaklarını belirten Çamlıbel, ikinci etabı da 2010 yılının Ekim ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi. Siesta evlerinin büyüklüğüne göre 100-250 bin TL arasında olduğunu dile getiren Çamlıbel, konut faiz oranlarının da yüzde 0.99 olduğunu kaydetti. Soyak Siesta'dan sonra Urla Zeytinalanı'nda 170 bahçeli ev projelerine başlayacaklarını anlatan Çamlıbel, "Bu proje için 150 milyon TL yatırım yapacağız. Diğer 2 projemizle birlikte İzmir'e toplam 1 milyar TL yatırım gerçekleştireceğiz. 4 yıl önce adım attığımız İzmir'den çok memnunuz. Yeni projeleri de düşünebiliriz" dedi.

KONUT ALMANIN ZAMANI
Şu anda konut faizlerin yüzde 1'in altına indiğini ve firmaların da çok uygun kampanyalar düzenlediklerinİ belirten Çamlıbel, konut alımı için şu anda zamanın çok uygun olduğunu söyledi. Faizlerin bu oranın çok altına düşeceğini sanmadığını, hareketlenen piyasa ile birlikte fiyatların da yükseleceğini tahmin ettiklerini anlatan Çamlıbel, "Son aylarda tüketici güven endeksi sürekli yükseliyor. Kapasite kullanım oranları arttı. Faizler düştü. En iyi kampanyalar devam ediyor. Şartlar konut alımı için çok uygun" diye konuştu.

Su tasarrufu dünyaya örnek oldu
Soyak Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk "Geleceğe bir damla sakla" ismiyle İzmir'de başlattıkları okullarda su tasarrufunu hedefleyen projelerinin uluslararası bir kimlik kazandığını söyledi. İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen bir kongrede bu projelerinin bildirge olarak sunulduğuna dikkat çeken Çelenk, "İzmir'de 15 devlet okulunda başlattığımız proje İstanbul'da 18 devlet okulu ile devam etti. Proje kapsamında okulların musluklarını sensörlü musluklarla yeniledik. Bu sayede hem su tasarrufu sağlandı, hem de hijyen. Projemiz 33 bin Aileye ve 102 bin kişiye ulaştı. 223 kişinin çalıştığı projemizde 1770 ton su tasarrufu sağlandı" dedi.

Kentte hangi projeleri yaptı?
Soyak Mavişehir 1568 konut 400 milyon TL
Soyak Siesta 2250 konut 450 milyon TL
Soyak Urla 170 villa 150 milyon TL
Yeniasır/Murat Şahin


Geri Dön