20 / 04 / 2024

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD, Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için çalışmalara başladı. Proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik edilecek.



Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD), Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için 'bir hayalimiz var' sloganı ile yola çıkmaya hazırlanıyor.


EMSİAD, hayata geçirilecek yeni proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik etmeyi planlıyor. Dünya nüfusunda şehirleşme oranının artması ile elektrik kullanımının insanlık tarihinde en üst düzeye ulaştığını söyleyen EMSİAD Başkanı Deniz Karamercan, konu ile ilgili açıklama yaptı.


Karamercan, "Türkiye'de özellikle kamu üst ve alt yapı projelerinin son 15 yılda muazzam şekilde artması, güvenlik, bilişim, yangın ihbar ve kamera sistemlerinin hayatımıza çok hızlı şekilde girmesi ile birlikte; inşaat maliyetlerinde elektrik kısmi yüzde 18 gibi çok yüksek bir orana ulaşmış, zaten dünyanın şuanda en değerli elementi olan elektriğin malzemeleri de üst düze}? kaliteye ulaştırmışlardır. Türkiye elektrik malzeme sektöründe ne yazık ki yerli markaların projelerde kullanılması için marka belirleyici otoriteler tarafından yeterince tercih edilmemesi ile boş kapasite sorunları doğmaktadır'' şeklinde konuştu.



Sabah Ankara


Geri Dön