18 / 04 / 2024

En güzel bahçe tasarımları!

En güzel bahçe tasarımları!

En güzel bahçe tasarımları için bahçenizin her noktasını düşünmeniz gerekiyor. Bahçe tasarımı için havuz, gölet, yemek masası, minik heykeller, masa, hamak gibi tercih ettiğiniz ürünleri kullanmanız gerekiyor...



İster büyük ister küçük bahçeler yeşili seven herkesin tercih ettiği dinlenme alanlarıdır. Önümüzün bahar olduğunu düşünürsek çiçeklerin açtığı ağaçların yeşillendiği bir dönemde bahçe tasarımı için şu noktalara dikkat etmek gerekir. 


En güzel bahçe tasarımları kapsamında benim bahçem en güzel olmalı diyorsanız öncelikle bir kağıt kalemle ne istediğinizi planlamanız gerekiyor. Sonrasında eksiklerinizi belirleyip ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. 


En güzel bahçe tasarımları!


En güzel bahçe tasarımları!

Bir bahçe içerisinde tabii ki olmazsa olmazlar arasında mangal keyfi yaşayabileceğiniz bir köşe, kimi zaman kitap okuyabileceğiniz bir hamak...Ayrıca bahçenizin içindeki havuz, gölet ya da çeşme ile yemek masası, minik heykeller ve sebze köşesi de bahçenizi renklendirecektir. 


En güzel bahçe tasarımları!


Tüm bunların yanı sıra dinlenme alanları, bahçe pufları, belki küçük bir yürüme yolu oluşturmak da bahçenizi farklı kılacaktır. Hem de sık çimen varsa onlara da yürüme yolları sayesinde basmamış olursunuz. 


Bahçeniz büyük de küçük de olsa hayal gücünü çalıştırmak çok önemli. Hamak tercih etmiyorsanız, elinize gazetenizi alıp okuyabileceğiniz çiçeklerle dolu bir avlu oluşturabilirsiniz. 


En güzel bahçe tasarımları!


Bunları yaparken bir bahçenin ferahlatıcı olması için aydınlatma yöntemi de çok önemli... Minik ve renkli led lambalar bahçenizi daha keyifli hale getirecektir. Masa, sandalye, kumaş seçimlerinde de birbiriyle örtüşmeyen, doğallıktan uzak renklerden ziyade doğaya uygun sevdiğiniz renkleri tercih etmelisiniz. 


En güzel bahçe tasarımları!


Diğer önemli nokta ise toprak yerine sert zemin kullanılmak isteniyorsa bu çakıl taşları, kaldırım taşları gibi seçeneklerle sağlanabilir. Ayrıca bahçe duvarı ve çitleri de düzenlemek gerekir. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön