28 / 03 / 2024

Enerji Bakanlığı ile MEB 3 inşaat şirketine ihale yasağı getirdi!

Enerji Bakanlığı ile MEB 3 inşaat şirketine ihale yasağı getirdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 3 firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi



Bakanlıkların yasaklara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre, Milli Eğitim Bakanlığı, İçel Erdemli Anadolu Teknik, Teknik Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, "Kardelen Yemekçilik Temizlik Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ni ihalelerden men etti.

Erdemli Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 6 ay süreyle yapılacak olan ihalelere katılamayacak.

MEB Ders Aletleri Yapım Merkezi Müdürlüğü ise "Ertaç Turizm Seyahat Otomotiv ve Ticaret ve Pazarlama A.Ş." ile ortağı "Özyüce Turizm Taşımacılık Tekstil Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ceza verdi.

İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise "Binatlı Taşımacılık İnşaat Taahhüt Oto Dekorasyon Gıda Bilgisayar Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Burhan Boğuş"a ihale cezası verdi.

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 2 yıl süreyle tüm ihalelere giremeyecek.

Bu arada, Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan "Ahmet Bora Mete"ye de ihale cezası verildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 18 ay süreyle ihalelerden men edildi.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor.

Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."
AA


Geri Dön