26 / 04 / 2024

Engin Yeşil: Fako arazisine imza bir proje yapacağız

Engin Yeşil: Fako arazisine imza bir proje yapacağız

Geçtiğimiz aylarda kat karşılığı aldıkları Fako arazisi ile ilgili de bilgi veren Engin Yeşil 'Fako arazisine İstanbul'un silüetini değiştiricek imza bir proje yapacaklarını ve bu projenin de Y&Y GYO'a devredilmesi ile ilgili işlemlere baş



Innovia Projesi'nin sahibi Yeşil İnşaat, portföy yönetim şirketi Y&Y GYO ile birleşti. Engin Yeşil, Y&Y GYO hisselerinden 25 bin lot ve üzerine sahip olan ve Innovia projesinden ev almak isteyen yatırımcılara yüzde 5, 100 bin lot ve üzerine sahip olan yatırımcılara ise yüzde 8 oranında indirim yapacaklarını söyledi

14 bin konutluk Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşti. Yeşil İnşaat, bundan böyle faaliyetlerine Y&Y GYO olarak devam edecek, Innovia Projesi de bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına yer alacak. Bu birleşme ile grup şirketlerinin pazardaki payını büyüteceğini ve rekabet avantajı elde edeceğini söyleyen Y&Y GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, 'Borsa değerimizin yükselmesi ile şirketin tüm paydaşlarını bu sinerjiden faydalandıracak' dedi.


YATIRIMCILARA ÖZEL İNDİRİM
Engin Yeşil, Y&Y GYO hisselerinden 25 bin lot ve üzerine sahip olan yatırımcıların Innovia projesinden ev almak istediklerinde yüzde 5, 100 bin lot ve üzerine sahip olan yatırımcıların ise yine Innovia projesinden yüzde 8 indirim hakkına sahip olacaklarını belirtti. 
Yeşil, SPK'nın birleşme kabul kararı ile Y&Y GYO'nun ileriye dönük yeni konut projeleri geliştirmede önünü açtığını belirtti. Engin Yeşil ayrıca Türkiye'de halka arzların artması ile yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin de artacağını sözlerine ekledi.

Fako arazisine 'imza proje'
Geçtiğimiz aylarda kat karşılığı aldıkları Fako arazisi ile ilgili de bilgi veren Engin Yeşil 'Fako arazisine İstanbul'un silüetini değiştiricek imza bir proje yapacaklarını ve bu projenin de Y&Y GYO'a devredilmesi ile ilgili işlemlere başladıklarını belirtti. Y&Y GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya ise iki şirketin birleşmesinden doğacak sinerji ile karlılık açısından Türkiye'nin lider GYO'ları arasına girmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Akşam/Şenay Köşdere


Geri Dön