Ephemerıs ve Metis Tekstil’e 1 yıl kesin konkordato mühleti!
Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ephemerıs İç ve Dış Ticaret Tekstil Limited Şirketi, Metis Tekstil İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine karar verdi.
Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ephemerıs İç ve Dış Ticaret Tekstil Limited Şirketi, Metis Tekstil İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ile Emrah Atar ve Meltem Kutlu’nun konkordato başvurusunu değerlendirerek, 18 Temmuz 2025 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine karar verdi.
Mahkeme, geçici mühlet döneminde uygulanan tüm yasal kısıtlamaların devam edeceğini ve konkordato komiserleri Müge Uygurlu Şık, Müyesser Kavaklı ve Taner Atilla’nın görevlerini sürdüreceğini açıkladı.
Bu karar, şirketlerin mali yapılarını yeniden düzenlemeleri ve alacaklılarla sürdürülebilir bir çözüm bulmaları için önemli bir fırsat sunuyor.
Ephemerıs ve Metis Tekstil’in konkordato süreci, hem şirketlerin geleceği hem de alacaklıların haklarının korunması açısından sektör tarafından yakından takip ediliyor.
İlan metni:
T.C.
DENİZLİ 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2025/330 Esas
Mahkememizin 18/07/2025 tarihli ara kararı ile;
1-) Denizli Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 437*** sicil numarasında kayıtlı Ephemerıs İç ve Dış Ticaret Tekstil Limited Şirketi(VKN:336***), Denizli Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 45609 sicil numarasında kayıtlı Metis Tekstil İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi (VKN:620***), 132*** T.C. Kimlik numaralı Emrah Atar ve 23248488256 T.C. Kimlik numaralı Meltem Kutlu hakkında 18/07/2025 tarih saat 16:00'dan itibaren 1 (bir) yıl kesin mühlet verilmesine,
2-)Geçici mühlet kararında belirtilen tüm yasal kısıtlamaların ve konkordato komiserleri Müge Uygurlu Şık, Müyesser Kavaklı ve Taner Atilla kararla verilen görevlerin aynen devamına ve yerine getirilmesine karar verildiği ilan olunur. 21/07/2025