25 / 04 / 2024

Ercüment Alptekin: İşadamı tanınmak için AVM yapıyor

Ercüment Alptekin: İşadamı tanınmak için AVM yapıyor

Jones Lang Lasalle Türkiye Direktörü Ercüment Alptekin, "Bazı işadamları sırf isim yapmak ve statü için AVM yatırımı yapıyor. Cem Boyner'in hatırını sorması işadamına haz veriyor" dedi



İşadamlarının gözde yatırım alanı olmaya devam eden alışveriş merkezleri (AVM) Türkiye genelinde 218'e ulaştı. Birçok AVM yatırımcısının yaptığı yatırımdan dolayı pişman olduğunu ancak olası bir toparlanma durumunda yeniden AVM yatırımı yapmak istediklerini dile getiren Jones Lang Lasalle Türkiye Alışveriş Merkezi Yönetim Direktörü Ercüment Alptekin, "Birçok işadamı AVM yatırımını isim yapmak ya da statü kazanmak için yapıyor" dedi. Özellikle Anadolu'da bu durumun yatırımcılar arasında husumete neden olduğunu dile getiren Alptekin şöyle konuştu: "AVM yatırımı popülarite sağlıyor ve bundan hoşlanan işadamları var. Adı sanı olmayan adamlara Cem Boyner'in gelip selam vermesi, hatrını sorması ya da karşılıklı oturup iş konuşmak ciddi bir haz veriyor. O yüzden iş başarılı olmasa da yatırımcı bu alana yatırım yapmaktan vazgeçmiyor."

İKİSİ BİR ARADA AVM
Yeni moda AVM yatırımının outlet'ler olduğunu ancak sonradan outlet'e dönüştürülen AVM'lere anlam veremediğini belirten Alptekin, "Hem markalarda hem de yatırımcıda 'outlet olursa hayatımız kurtulur mantığı' var. A gelir grubuna hitap eden AVM'ler kriz nedeniyle B ve C'yi kapmak için bu yola giriyorlar. Halbuki Ferrari'den Doğan çıkarmak yerine Ferrari'nin bir üst modelini nasıl üretiriz ona bakmaları lazım. Herkes birbirinin aynı. Yakında farklılaşmak adına ikisi birarada AVM'ler gelirse şaşırmayın" diye konuştu.

BU ISRAR NİYE?
Beylikdüzü ve Bahçeşehir bölgelerine AVM yatırımı yapmak için ısrarcı olan yatırımcıların olduğunu vurgulayan Alptekin, "O bölgede insanlar şehir merkezlerine kaçarken AVM yatırımı yapmak için ısrar etmelerini anlamıyorum. 2 AVM'yi kaldırabilecek bir bölgeye 6 AVM yaparsan çok farklı olmadığı sürece başarısızlıkla sonuçlanır" dedi. Bu dönemde Doğu ve Güneydoğu Avrupa ile yönetim işbirliklerine hazır olmak gerektiğini vurgulayan Alptekin, "Bu şekilde Türk markalarını yurtdışındaki AVM'lere taşıyabileceğiz" dedi.
Sabah


Geri Dön