26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Dönüşüm kapsamında 170 bin birim bağımsız konut yıktık!

Erdoğan Bayraktar: Dönüşüm kapsamında 170 bin birim bağımsız konut yıktık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de 170 bin birim bağımsız konutu yıktıklarını açıkladı. Bayraktar, bu yıkmaların güç kullanarak değil ikna yöntemi ile yapıldığını vurguladı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Projesi defter dağıtım töreni ile Kentsel Dönüşüm Projesi Hasıp Dinçsov İlkokulu açılış töreni ve 859 konutun yıkım törenine katıldı. Törende Kentsel Dönüşüm Projesi'nın meyvelerini verdiğini belirten Erdoğan Bayraktar, bu anlamda Esenler'in önemli bir örnek olduğunu dile getirdi, istanbul dahil pek çok şehirde çarpık yapılar bulunduğuna işaret eden Bayraktar. "Göç dalgalarına bağlı olarak şehirlerin ortalarında, kenarlarında yağ lekesi şeklinde gecekondular, kaçak ve salaş yapılar oluştu.


Popülist anlayışlarla bu önlenemedi; kanunlarla bu önlenemedi. Bu nedenle şu an İstanbul'da bulunan 4 milyon bağımsız birim konutun yarıya yakını mühendislik hizmeti. Bunları venilemeliyiz. " dedi. Kentsel Dönüşüm Projesinde merhale alındığını anlatan Bayraktar. "Bu maya tuttu. Şu an da Türkiye'de 170 bin birim bağımsız konutu yıktık. Bu yıkımları güç kullanarak değil, ifrna ile yaptık.


Bakın kimsenin bumu kanadı mı. kimsenin iradesi dışında evi yıkıldı mı? Muhalefet "rant yapacak. fakir fukarayı evinden alacak, yandaşlara peşkeş çekeceksiniz" dedi. İddiaların biri olmadı.


Bizim kitabımızda bu yazmaz." ifadelerini kullandı. İstanbul'un çevre adına iyi bir yerde olduğunu dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti: 1994'ten evvel belediyelerde bırakın çöp toplamayı, çöp dağları, çöp patlamaları oluyordu.


Bu nedenle ölen insanlar vardı. Su yoktu; susuz bir İstanbul, çöp dağları ile boğuşan bir İstanbul vardı. 


Şu an yol kenarlan yeşil yeşil, pırıl pırıl. Bakın Esenler Belediye Başkanı, 14 dönüm. 15 dönüm 4-5 park yaptı. Belediye seçimleri var ya birileri bir şeyler diyor, Hamasi laflar, popülist anlayışlar ortaya koyuyor. Ya siz millete eziyet yaparsınız. Sizin belediyeler ruhsat alırken halkı inim inim inletiyor. Acaba 'halka nasıl eziyet ederiz" diyor.



Ankara Ticari Hayat


Geri Dön