27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar : her isteyen müteahhitlik yapamayacak!

Erdoğan Bayraktar : her isteyen müteahhitlik yapamayacak!

Denizli'de sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, artık her önüne gelenin inşaat yapamayacağını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de geçici müteahhitlik belgesi olan 200 bin kişinin olduğunu ancak bunlara belirli şartlar getirileceğini belirtirken : " maalesef odalar, inşaat müteahhitleri odası kurulmasını engelliyor. Müsade etseler daha kolay olacak. Bu alanda bir oda kurulsun,geliştirilsin ve her önüne gelen müteahhitlik yapmasın, inşaat yapmasın" dedi.


Bir yandan Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını aynı zamanda ise çevre duyarlılığına aşırı derecede önem verdiklerini anlatan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi. Bu konuda herhangi bi geri adım atılmayacağını, Bakanlık olarak müteahhitlik yapanları kayıt altına  aldıklarının altını çizen Bayraktar, " Türkiye'de 200 bin kişinin geçici müteahhitlik belgesi var. 80 milyondan fazla nufüsü olan Almanya' da belgeli müteahhitlik firması sayısı 2 bin 700 civarında. Bizde belgelerle ilgili hem inşaat firmalarına, hem müteahhitlik firmalarına belirli şartlar getirmek için yeni bir çalışma başlattık. Verilen belge, müteahhitlik kayıt sertifikasıdır, müteahhitlik belgesi değil. Bu belgeyi yapılan yapıları geniş açıda inceledikten sonra veriyoruz. " şeklinde konuştu.


Geri Dön