29 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kriz teğet geçmedi

Erdoğan Bayraktar: Kriz teğet geçmedi

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Bu, dünyanın yaşadığı en büyük kriz. İnsanlar anlamadı, (Türkiye'ye uğramadı, teğet geçti) dendi, Türkiye'yi de fena vurdu" dedi



Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinin düzenlediği toplantıda, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, ekonomik krizle ilgili bir soru üzerine, ithal bir kriz yaşandığını ve bu krizin Türkiye'yi de fena vurduğunu söyledi.
Bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kriz inanıyorum ki bizi teğet geçecektir ve biz bunu en az zayiatla
atlatacağız" demişti.

`Hesabımızı yeniden yapıyoruz'
Krizden ciddi anlamda etkilendiklerini belirten Bayraktar şöyle devam etti:
"Hazineden hiç para almıyoruz. Kendi kaynaklarımızı yaratıyoruz. Ancak, aylık 650 milyon TL olan ödemelerimiz, artık 450 milyon TL'ye düştü. Yatırımları azalttık ama kaynak bulursak tekrar artırırız. İstihdama etkisi nedeniyle inşaat sektörünün desteklenmesi, kredi kolaylığı sağlanması lazım."
Bayraktar, krizin inşaat sektörünü ve TOKİ'yi ciddi şekilde etkilediğini belirtirek, "Ona göre hesabımızı, kitabımızı yeniden yapıyoruz" dedi.
Bayraktar, Gazze'nin yeniden inşasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Bunlar siyasi işler, devlet düzeyinde olacak işler. Biz görüş beyan edemeyiz" yanıtını verdi.
Bayraktar, krizden en fazla inşaat sektörünün zarar gördüğünü belirtirken, bu nedenle TOKİ'nin projelerinde de değişiklikler yapacaklarını bildirdi.
Kriz nedeniyle vatandaşın talebinde de değişiklikler olduğunu, çok daha ucuza konut istediğini belirten Bayraktar, "Daha ucuza konut, başını sokacak ev istiyor. Lüks konut projelerinde gelirler azaldı. Altyapılı sanayi arsası, kooperatif, çiftlik arsası üreteceğiz" diye konuştu.

Geri Dön