24 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Reina'yı ya halka açın, ya yıkın!

Erdoğan Bayraktar: Reina'yı ya halka açın, ya yıkın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imar planı ile ilgili Reina'yla ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan Bayraktar, ' Reina'yı ya halka açın, ya yıkın ' dedi.



Bu sayede oluşturulacak veri tabanıyla, kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmadan adres karışıklıklarına kadar birçok soruna çözüm getirilmesi planlanıyor. 


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kameralı uçaklar, gelecek yıl nisan-ekim arasında periyodik aralıklarla havalanarak fotoğraf çekecek. Bu görüntüler sayesinde kentsel dönüşüm alanlarındaki yapı envanteri tespit edilecek. Arazi ve bina yüksekliklerinden kaynaklanan koordinat hataları düzeltilecek. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, imar planında 'kamuya açık yüzme havuzu' olarak görülen ünlü eğlence mekânı Reina için net konuştu: Ya halka açar ya da yıkarsın evre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un ünlü eğlence mekânı Reina'yla ilgili haberlere son noktayı koydu. Konuyla ilgili gazetecilerflf sorularını yanıtlayan Bayraktar, dört ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bodrum ziyaretinden sonra başlayan kaçak yapılara yönelik çalışmaların aslında iki yıldır sürdürülen denetimlerin bir sonucu olduğunu vurguladı. 

Denetimler sırasında gazete ilanlarını bile incelemeye aldıklarını kaydeden Bayraktar, burada "denize sıfır" ibaresini kullanan otel ve sahil sitelerini mercek altına aldıklarını anlattı. 



REİNA'DA SORUN EKLEMELER 


Erdoğan Bayraktar açıklamasında İstanbul'un en eski ve ünlü eğlence yerlerinden biri olan Reina'yla ilgili çözümün net olduğunu söyledi. Bayraktar, "Bu tesis 1950'lerden beri gazino gibi kullanılıyor. Fakat mekânın son planında 'kamuya açık yüzme havuzu olabilir' deniliyor. Burada vatandaşın eski haklarını da korumak gerekir. 

Bakanlık olarak adaleti, şeffaflığı sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Reina'da asıl sorunun araziye somadan yapılan eklentiler olduğunu belirten Bayraktar, bu sorun çözüldüğünde kökten sonuca ulaşılmış olacağını da sözlerine ekledi. Bayraktar mekânın işletmecilerine şöyle seslendi: "Plana göre ya halka açık havuz yapacaksın ya da turistik bir tesissen ona göre plan değişikliğine gideceksin. 

Oradaki formül mevcut yapıyla plan arasındaki uygunsuzluğun giderilmesi olabilir. 

Kısacası bunları yapıp tarihten gelen haklara riayet edilmesi gerekiyor. Yani yıkım gerekiyor." Bakan Bayraktar, Reina'da yapılacak böyle bir değişimin İstanbul turizmini etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi. 


Sabah


Geri Dön