24 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Tüm nüfusun yüzde 100’ünün atık sularını arıtacağız!

Erdoğan Bayraktar: Tüm nüfusun yüzde 100’ünün atık sularını arıtacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iktidar sarhoşluğuna hiç kapılmadıklarını, hep Allah’a dua ettiklerini belirterek, "Bu millet de bize ‘Allah bunlara gurur, kibir vermesin, şaşırtmasın, gayretini artırsın’ diye dua ediyor" dedi...



Erdoğan Bayraktar, Tosya Atık Su ve Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, atık suyun arıtılması işlemlerinin modern dünyanın yapması gereken işler olduğunu söyledi.


Tosya’da 50 bin nüfusun atık suyunun arıtılmadan çaylara bırakılmasının çeltik tarımını engellediğini, bölgenin dünyaca ünlü pirincine zarar verdiğine dikkati çeken Bayraktar, tesisin hayata geçirilmesiyle sorunun ortadan kalkacağını anlattı.


Bayraktar, her işlerinin insan odaklı olduğunu belirterek, “Tosya, birinci derece deprem bölgesi üzerinde. Burada olası bir depremden zarar görmemek için kentsel dönüşümde mutlaka başarılı olmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümü tüm Türkiye’de artık milli mesele haline getirdik. Bunu vatandaşların talebi ve rızasıyla yapıyoruz” diye konuştu.


- "Türkiye, istikrarı yakaladı"


İktidarlarının halk için olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:


“Bizim iktidarımız halkın kendisidir. Adalet ve Kalkınma Partisini bu vatanın insanları kurdu. 76 milyon nüfusumuzun her katmanlarından kalıp kalıp kurulmuş bir partidir. Onun için 11 yıldır iktidarız  ve halkımızın desteği giderek artıyor. Dünyada başka örneği yok. Bu, aynı zamanda milletimizin ileri görüşlülüğüdür, iyi niyetidir. Biz hata yapmıyor muyuz? İktidar olan yıpranır, hata yapar. Bakın geçmişimize, 1946, 1950’den itibaren ortalama hükümetlerin süresi 16 ay. Sadece rahmetli Adnan Menderes döneminde 10 yıl olmuş, zaman zaman Süleyman Demirel döneminde uzun hükümetler olmuş, Turgut Özal döneminde koalisyonsuz hükümet olmuş, onun dışında hep kısa kısa hükümetler ve istikrar yok.


Bu milletin sayesinde, Türkiye istikrarı, güveni yakaladı, yatırım ortamları iyileşti. Bundan 20 yıl evvel deseniz, 'Kastamonu'ya arıtma tesisi yapılacak, Samsun’a kadar duble yol yapılacak', buna kimse inanmazdı. Bunları gördük.”


Bayraktar, halkın hizmetkarı olmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Bizim pazara kadar hesabımız yok. Allah’ın rızası, millete hizmet, milletin takdiri yegane yol haritamızdır. İktidar sarhoşluğuna hiç kapılmadık, hep Allah’a dua ediyoruz. Bu millet de bize ‘Allah bunlara gurur, kibir vermesin, şaşırtmasın, gayretini artırsın’ diye dua ediyor. Sizin dualarınız oldukça biz hizmet etmeye, ülkemizin kişi başına gelir seviyesini artırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. 


- Atık su arıtma hedefi


Çevreciliğin son dönemde dünyanın en önemli gündem maddesi olduğuna işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu:


“Dünya, su bakımdan fakirdir. Dünyada nüfus ve su kullanımı arttı. İnsanların tükettiği su da iki misline çıktı. O yüzden suyumuzu çok daha iyi korumak ve kullanmak zorundayız. Atık sularımızı en azından sulamada, tarımda, temizliğin belirli bölümünde kullanmak durumundayız. Şu anda belediye nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasında atık suları arıtıyoruz. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye’de tüm nüfusun yüzde 100’ünün atık sularını arıtacağız. Kentsel dönüşümü tamamlamış, şehirleri depremsellik ve afet bakımdan güvenli hale gelmiş, teknik altyapısı ve ulaşımı yeterli, modern Türkiye’yi kuracağız. O zaman çocuklarımıza çok daha güzel ve mutlu Türkiye bırakmanın gönül rahatlığıyla görevlerimizi yapmış olacağız.”


- AK Parti belediyeciliği


Bayraktar, AK Parti belediyeciliği bakımından da dünyada örnek olduklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:


“Liderimizin, Başbakanımızın kökü ve özü belediyecilikten geliyor. Belediyelere daha çok kaynak aktararak gerekli çalışmaları yapıyor. Tüm AK Parti’li belediyeler daha titiz olmak zorunda. Hangi partiden olursa olsun ayırım yapmadan devlet olarak belediyelere eşit mesafede yaklaşıyoruz. Bakıyoruz ki AK Parti'li belediyeler daha başarılı. Bundan sonraki dönemde yerel yönetimlerde de atılımlara devam edeceğiz. Vatanımızı güzelleştirmek için çok daha büyük gayretler içinde olacağız.”


- Vali Bektaş


Vali Erdoğan Bektaş ise Tosya’nın Kastamonu’nun en büyük, örnek potansiyele ve enerjiye sahip ilçesi olduğunu belirtti.


Bektaş, Tosya’nın bögede örnek gelişme gösterdiği, Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapısını da sanayicilerin desteğiyle tamamladıklarını kaydetti.


AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de Tosya’nın 10 yıldır çok büyük hizmetlere kavuştuğunu ifade ederek, “Kentin en modern hastanesi llçeye yapıldı. Köylerimizde çok önemli bir problem kalmadı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ilçede konut çalışmamız da olacak. Kentsel dönüşüm de burası için öneme sahip. Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümün de hızlanacağına inanıyorum” diye konuştu.


Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise uzun yıllar hayalini kurdukları arıtma tesisinin temel atma töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Tosya’nın gelişimine hızla devam ettiğini anlatan Şahin, 50 bin nüfusu hitap eden tesisin 10 milyon 500 bin liraya mal olacağını, 2014’te faaliyete geçeceğini dile getirdi.


Konuşmaların ardından Bayraktar ve protokoldekiler, butona basarak inşaatı devam eden tesisin temelini attı.


Daha sonra belediyeyi ziyaret ederek Şahin ile bir süre görüşen Bayraktar, esnafı gezerek sorunlarını dinledi.


Bayraktar, Semerkand Vakfı Tosya Şubesi tarafından Belediye Düğün Salonu'nda ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yönelik düzenlenen kermesi de gezerek alışveriş yaptı.


AA


Geri Dön