28 / 03 / 2024

Ereğli imarı ivme kazandı!

Ereğli imarı ivme kazandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri Ereğli'nin mevcut yürürlükte olan imar planları hakkında incelemelerde bulundular. Ereğli'de uygulanan imar planında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.



Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü Adem Erdal ile görüşerek imar konusunda bilgi alışverişinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyelerine Ereğli'nin çeşitli bölgeleri gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, İmar Komisyonu Başkanı Ethem Örge ve komisyon üyelerinden oluşan heyet ile Ereğli'de uygulanan imar planında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. 



Başkan Özkan Özgüven yaptığı açıklamada, "Kat yükseklikleri başta olmak üzere çeşitli konularda fikir birliğine varılan gezide mevcut yapılaşmada yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek ve belli standartların oturmasını sağlamak hedefindeyiz. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak üst ölçekli planlarla Ereğli Belediyesi'nin uygulayacağı imar planı koordineli bir şekilde yapılarak şehrin geleceğine önemli bir ivme kazandırılacak. Bu gezi ile ilk adım da atılmış oldu" dedi. 


Pervasız


Geri Dön