19 / 04 / 2024

Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün çevre dostu projesi!

Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün çevre dostu projesi!

Erguvan İnşaat, çevre dostu konut projesini Kurtköy'da inşa ediyor. Erguvan Premium Residence'ta yağmur suları toplanarak peyzajda kullanılırken, elektrikli araç şarj istasyonları ile alternatif ulaşım seçenekleri sunuyor.



Bugüne kadar geliştirdiği 16 markalı projeyle 1055 aileyi ev sahibi yapan Erguvan İnşaat, konut projelerinin dört duvardan oluşan yaşam alanları olmadığını gösteren vizyoner bakış açısını son projesine de taşıdı. Erguvan Premium Residence ile birlikte Kurtköy’ü LEED Gold sertifikalı çevre dostu konut projesi standartları ile tanıştıran Erguvan İnşaat, projesinde enerji kaynaklarının verimli kullanımına örnek teşkil edecek.


Erguvan Premium Residence’ta yağmur suları bile boşa gitmeyecek. Gri su olarak tabir edilen yağmur suları çatıdan toplanarak projenin peyzajında kullanılacak. Böylece peyzaj için ayrıca su faturası ödenmesi gerekmeyecek.


Erguvan Premium Residence’ın çevre dostu özelliklerinden diğeri ise elektrikli şarj istasyonlarına yer vermesi oldu. Bisiklet parklarına da yer vererek alternatif ulaşım seçeneklerini destekleyen Erguvan İnşaat, enerji tasarruflu pek çok yöntemle kentin sürdürülebilirliğine olan saygısını da göstermektedir…


Yeşil bina mühendislik hizmetleri Altensis tarafından verilen Erguvan Premium Residence’ta su tüketiminin azaltılabilmesi adına verimli ve tasarruflu su armatürleri kullanılırken, peyzajda su tüketiminin azaltılabilmesi adına yerel bitki seçimleri yapılmaktadır.


Erguvan Premium Residence hakkında bilgi veren Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, şirket olarak 16 ayrı projeye imza attıklarını, son projeleri Erguvan Premium Residence’ın kendileri için de pek çok ilki bünyesinde barındırdığını anlattı.


Kurtköy’de Teknopark’a komşu tek projeyi yaptıklarını anlatan Emre Maraşlı, özel lokasyonundan dolayı projenin bir çok detayına halka sorarak, eğilim yoklaması ile karar verdiklerini hatırlattı. Emre Maraşlı uluslararası yeşil bina standartlarını da ilk kez bu projeye aktardıklarını belirtirken, bu deneyimin kendileri için önümüzdeki dönem açısından belirleyici olduğunu vurguladı. Emre Maraşlı “Hep savunduğumuz gibi, biz yüksek karı hedefleyen bir şirket olmadık. Ailelerin içinde yaşamaktan memnun olacağı yaşam alanları inşa etmenin mutluluğuna talip olduk. Şimdiki projemizde çıtayı bir basamak daha yukarı taşıyarak, çevreye dost bir proje ortaya koymaya çalıştık” dedi.


Erguvan Premium Residence’te büyüklükleri (brut) 78 metrekare ile 218 metrekare arasında değişen 284 konut bulunuyor. Fiyatlar 295 bin lira ile 1 milyon 150 bin lira arasında değişiyor. 1 Nisan 2018 tarihinde teslim edilmesi planlanan projenin, 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle; kaba inşaatı %75 oranında tamamlanmıştır. Projede 1+1 tipi bir daire için 14 bin 750 TL peşin ödenmesi halinde, peşinatın kalan 44 bin 250 liralık kısmının evin tesliminde ödenmesi fırsatı sunuluyor.


Ankara Caddesi üzerinde, 10 bin 350 metrekarelik arazide yükselen Erguvan Premium Residence, Türkiye’nin inovatif geleceğinin üretildiği Teknopark İstanbul’un hemen yanında inşa ediliyor.


Erguvan Premium Residence, 9 katlı 2 blokta, 284 konut ve 10 ticari alandan oluşuyor. Konut tiplerinin 1+1 , 2+1 ,3+1 , 4+1'den oluştuğu proje, 15 bin metrekareye yakın inşaat alanına sahip. Mimar Aykut Akın imzasını taşıyan ve modern mimariyle inşa edilen Erguvan Premium Residence, Sabiha Gökçen ve HABOM’a 3 dakika mesafede yer alıyor, 11 büyük firma merkezi, 5 üniversite kampüsü ve metro durağının yakınında yükseliyor.



www.erguvanpremium


Geri Dön